fbpx

Εκθρόνισε τους παγκόσμιους πρωταθλητές Ούγγρους η Γαλλία και πέρασε 4άδα – Με Μαυροβούνιο για 5-8 η Ελλάδα

Εκθρόνισε τους παγκόσμιους πρωταθλητές Ούγγρους η Γαλλία και πέρασε 4άδα  – Με Μαυροβούνιο για 5-8 η Ελλάδα

Τα νερά της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης τάραξε η Γαλλία, καθώς με ασύλληπτη ανατροπή πέτυχε έναν ιστορικό θρίαμβο και εκθρόνισε την πρωταθλήτρια κόσμου Ουγγαρία. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος καθώς επικράτησαν με 11-10 των Μαγυάρων χάρη σε γκολ του Βερνού τρία δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Η Ουγγαρία είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού καθ’ όλη τη διάρκεια του αφού προηγήθηκε μέχρι και τέσσερα τέρματα διαφορά (8-4) στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου αλλά κάπου εκεί οι Γάλλοι ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους αφού μείωσαν σε απόσταση αναπνοής (8-7) στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Στη συνέχεια με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βερνού που σημείωσε πέντε τέρματα οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έφτασαν στην ολική ανατροπή πανηγυρίζοντας μια ιστορική πρόκριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν δώσει φιλικό προετοιμασία πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ουγγαρία που οι Μαγυάροι είχαν επικρατήσει δύσκολα με 14-10.

Αντίπαλος της Γαλλίας στον ημιτελικό θα είναι η Κροατία που έκαμψε με 15-13 την αντίσταση της Σερβίας σε ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι. Οι δευτεραθλητές Ευρώπης με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Μπίγιατς του Ολυμπιακού που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις έφτασε στη νίκη μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο που οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 9-9.

Στον έτερο ημιτελικό η Ιταλία που επικράτησε με 11-10 της Ελλάδας στο φινάλε της αναμέτρησης θα κοντραριστεί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, η οποία επιβλήθηκε με 15-12 του Μαυροβουνίου.

Η Ελλάδα, που ηττήθηκε στο φινάλε με σκορ 11-10 από την Ιταλία το απόγευμα της Τρίτης, θα συνεχίσει την πορεία της στη διοργάνωση για τις θέσεις 5 έως 8 και την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο, εκεί όπου θέλει τη νίκη και μια καλή εμφάνιση, για να διεκδικήσει εν συνεχεία την καλύτερη δυνατή θέση που είναι η 5η. Στο έτερο παιχνίδι των θέσεων 5-8, η Σερβία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ισπανία – Μαυροβούνιο 15-12

Ελλάδα – Ιταλία 10-11

Σερβία – Κροατία 13-15

Ουγγαρία – Γαλλία 10-11

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης (15/2):

Θέσεις 5-8:

11:00 Μαυροβούνιο – Ελλάδα

13:30 Σερβία – Ουγγαρία

Ημιτελικοί:

15:00 Ισπανία – Ιταλία

16:30 Κροατία – Γαλλία

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο