fbpx

Απόλλων Σμύρνης, Challenger Cup: Στην Τεράσα με κούπα το τέλος του μαγικού ευρωπαϊκού ταξιδιού

Απόλλων Σμύρνης, Challenger Cup: Στην Τεράσα με κούπα το τέλος του μαγικού ευρωπαϊκού ταξιδιού

Το μαγικό φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Απόλλωνα Σμύρνης φτάνει στον τελικό προορισμό του κι όλοι όσοι αγαπούν το πόλο στην Ελλάδα ευελπιστούν ότι θα συνοδεύεται με την κούπα του νεοσύστατου ευρωπαϊκού κυπέλλου Challenger Cup.

Το Σάββατο (29/4) το απόγευμα, στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), η… αμφίβια “ελαφρά ταξιαρχία” θα επιδιώξει να κάνει το τελευταίο «βήμα». Αυτό που θα τη σπρώξει προς τη στέψη! Εκείνη την ώρα στην πισίνα των εγκαταστάσεων του Club Natacio Terrassa θα ξεκινήσει ο 2οςΤελικός του Challenger Cup κόντρα στην ισπανική Τεράσα στη ρεβάνς της νίκης του με 12-11 στην Αθήνα. Η πιο μεγάλη στιγμή στην 9χρονη ιστορία του τμήματος, αλλά και του ερασιτέχνη.

Ο Απόλλων Σμύρνης θέλει να ολοκληρώσει αυτό το αθλητικό θαύμα με την κατάκτηση του Κυπέλλου και να γίνει η μόλις τρίτη ελληνική ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Στο μυαλό όλων έρχεται η αναρτηθείσα στο διαδίκτυο ομιλία του αρχηγού Μανώλη Σολανάκη προς τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια μετά το διπλό (8-16) στον 2ο Προημιτελικό στην Κωνσταντινούπολη επί της Γαλατασαράι. «Δύο ακόμη βήματα», είχε πει τότε ο διεθνής φουνταριστός και αυτή η ομάδα – οικογένεια έχει κάνει ήδη το 1,5.

Απέκλεισε στα Ημιτελικά την Τενερίφη και στο κατάμεστο Σεράφειο, στον 1ο Τελικό, πήρε τη νίκη με 12-11 επί της Τεράσα. Μιας ισχυρής ισπανικής ομάδας, που θα επιδιώξει να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά ο Απόλλων θα είναι εκεί για να παλέψει και βλέποντας το Κύπελλο στο… φόντο εντός του κολυμβητηρίου, να πετύχει μία δεύτερη νίκη και να το κάνει δικό του!

Οι στιγμές είναι ιστορικές. Άπαντες στην ομάδα είναι έτοιμοι γι’ αυτήν την τεράστια πρόκληση. Όλοι οι φίλαθλοι στην κυριολεξία μετρούν και τα δευτερόλεπτα και, μάλιστα 70 από αυτούς θα βρεθούν στο κολυμβητήριο της Τεράσα για να δημιουργήσουν για ακόμη μία φορά μια δυναμική εξέδρα, που θα δώσει στους παίκτες των «κυανόλευκων» την απαραίτητη έξτρα ώθηση.

Ό,τι κι αν συμβεί η φετινή ομάδα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης έχει ήδη γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα, αλλά όλοι θα παλέψουν ώστε το βράδυ του Σαββάτου η ξέφρενη ευρωπαϊκή πορεία να έχει το πιο ονειρεμένο φινάλε! Το αξίζουν, το μπορούν και έχουν την ποιότητα να το κάνουν πράξη.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεοπτική μετάδοση του 2ου Τελικού, είναι δεδομένο ότι θα καλυφθεί από την ιστοσελίδα της LEN ΕΔΩ.

Η ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία χθες το βράδυ στην πισίνα που θα γίνουν οι αγώνες (δείτε κάτω τη σχετική φωτο). Ο προπονητής Δεληγιάννης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα έχει ετοιμοπόλεμους όσους παίκτες έχει πάρει στην αποστολή. Δείτε τα μέλη της αποστολής και δηλώσεις του ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο