fbpx

Α1 Ανδρών, 2οι ημιτελικοί play off: Επιστροφή στα εγχώρια με νέο φιλόδοξο στόχο για τον Απόλλωνα

Α1 Ανδρών, 2οι ημιτελικοί play off: Επιστροφή στα εγχώρια με νέο φιλόδοξο στόχο για τον Απόλλωνα

Μετά τη νέα μεγάλη διάκριση του ελληνικού πόλο σε ευρωπαϊκό διασυλλογικό επίπεδο, με την ιστορική κατάκτηση του Challenger Cup από τον Απόλλωνα Σμύρνης, το ενδιαφέρον στρέφεται και πάλι στην εγχώρια δραστηριότητα και το πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών.

Σήμερα Τρίτη (2/5) θα γίνουν οι δεύτεροι ημιτελικοί των play off Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Βουλιαγμένης και Πανιώνιος – Ολυμπιακός. Στον πρώτο αγώνα του πρώτου ζευγαριού, ο Κυπελλούχος Ευρώπης, πλέον, Απόλλων είχε κάνει το μεγάλο “μπαμ”, σπάζοντας το πλεονέκτημα έδρας του ΝΟ Βουλιαγμένης, με νίκη 9-8 μέσα στο Κολυμβητήριο του Λαιμού. Και σε περίπτωση νίκης κι απόψε στην έδρα του, στο Σεράφειο (20:30 ΕΡΤSports), τότε θα έχει πετύχει άλλον έναν φιλόδοξο στόχο, δηλαδή την πρόκρισή του σε τελικούς πρωταθλήματος Α1 Ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία του. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή σε νίκη του ΝΟΒ, θα πάνε σε τρίτο αγώνα στον Λαιμό.

Στο άλλο ζευγάρι, φαίνεται ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, με τον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει στο πρώτο ματς στον Πειραιά με 16-7 και να θέλει να “σκουπίσει” τη σειρά κόντρα στον Πανιώνιο, από τον δεύτερο αποψινό αγώνα στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα (Τρίτη 2/5):

*20.30 Δημοτικό Νέας Σμύρνης: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Διαιτητές: Ανέστης Κωνσταντινίδης, Ηλίας Δαμιανάκης. Παρατηρητής: Χρήστος Τσαρουχάς. Αλυτάρχης: Θέμης Χατζής. Νίκες: 0-1.

*21.30 Δημοτικό Σεράφειο: ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ. Διαιτητές: Γιώργος Σταυρίδης, Γιώργος Πολυχρονόπουλος, Παρατηρητής: Νίκος Σταυρόπουλος. Αλυτάρχης: Δημήτρης Κύρκος. Νίκες: 1-0. Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤSports.

Αν και όπου χρειαστούν 3οι αγώνες:

Πέμπτη, 4/5

*15.00 Εθνικό Πειραιά: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

*18.00 ΝΟΒ / Λαιμός: ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Οι ομάδες που θα πετύχουν 2 Νίκες, προκρίνονται στον Τελικό του πρωταθλήματος (6, 8, 16 και 18, 20 Μαϊου), ενώ οι ηττημένες θα παίξουν (6, 8 και 16 Μαϊου) για την 3ηθέση.

Αύριο Τετάρτη (3/5), εξάλλου, διεξάγονται οι αγώνες για τις θέσεις 5-6 και 7-8.

Θέσεις 5-6:

*15.30 Δημοτικό Περιστερίου: ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΠΑΟΚ DOMUS ERGO. Διαιτητές: Γιώργος Σταυρίδης, Γιώργος Κραβαρίτης. Παρατηρητής: Μιχάλης Σκαλοχωρίτης.

Ο 2ος αγώνας:

Σάββατο 6/5:

*15.30 Ποσειδώνιο: ΠΑΟΚ DOMUS ERGO – ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

Ο 3ος, αν χρειαστεί:

Τετάρτη 10/5:

*15.30 Δημοτικό Περιστερίου: ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΠΑΟΚ DOMUS ERGO.

Η ομάδα που θα πετύχει 2 Νίκες, κατατάσσεται στην 5η θέση και η ηττημένη στην 6η της τελικής κατάταξης.

Θέσεις 7-8:

*19.30 Εθνικό Πειραιά:  ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Διαιτητές: Ανδρέας Κατσώνης, Κώστας Βασιλείου.Παρατηρητής: Χρήστος Τσαρουχάς. Η νικήτρια ομάδα κατατάσσεται στην 7η θέση και η ηττημένη στην 8η της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο