fbpx

20ό Παγκόσμιο Α/Γ Φουκουόκα: Πρεμιέρα κόντρα στη Νότια Αφρική για την Εθνική Γυναικών

20ό Παγκόσμιο Α/Γ Φουκουόκα: Πρεμιέρα κόντρα στη Νότια Αφρική για την Εθνική Γυναικών

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών μπαίνει στη μάχη του 20ού Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Φουκουόκα, με πρώτη αντίπαλο τη Νότια Αφρική στις 11:30 το πρωί της Κυριακής (16/7).

Η Ελλάδα, με μπούσουλα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης το 2011 (μοναδικό στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων) και σε συνέχεια του περσινού ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, φιλοδοξεί για μια πορεία διάκρισης. Να σημειώσουμε ότι οι δύο πρώτοι στην τελική κατάταξη του Παγκοσμίου της Φουκουόκα θα πάρουν εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (2024).

Η Εθνική μας μετέχει στον Γ’ Όμιλο και θα αντιμετωπίσει ακόμα την Αργεντινή (Τρίτη 18/7 στις 7:30) και την Ιταλία (Πέμπτη 20/7 στις 4:30) στο ματς θα παιχτεί, κατά πάσα πιθανότητα, η πρωτιά στον Όμιλο.

Η προϊστορία με την -πρώτη αντίπαλο- Νότια Αφρική αναφέρει τα εξής: 4 Αγώνες, 4 Νίκες. Τελευταίο παιχνίδι: 16-2, 22.3.2016 Χάουντα, Προολυμπιακό τουρνουά. Παγκόσμια πρωταθλήματα (1 Αγώνας / 1 Νίκη): 2015 (Καζάν) 20-4.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου έχει στη διάθεσή της τις εξής 15 πολίστριες: Ιωάννα Σταματοπούλου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Έλενα Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Φωτεινή Τριχά, Χριστίνα Σιούτη, Ελένη Ελληνιάδη, Αθηνά Γιαννοπούλου, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Φουντωτού, από τις οποίες θα βγάλει την τελική 13άδα. Δείτε τι είχε πει στις δηλώσεις της η Καμμένου ΕΔΩ.

Δείτε παρακάτω το αφιέρωμα, με αναφορά και στην Εθνική Γυναικών:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο