fbpx

Παγκόσμιο Νέων Γυναικών (Κ20): Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική μας, 14-11 την Ολλανδία (pics)

Παγκόσμιο Νέων Γυναικών (Κ20): Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική μας, 14-11 την Ολλανδία (pics)

Με το δεξί έκανε πρεμιέρα Εθνική μας ομάδα πόλο Νέων Γυναικών (Κ20) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην πόλη Κοϊμπρα της Πορτογαλίας, καθώς επικράτησε με 14-11 της Ολλανδίας στο πρώτο της παιχνίδι (Α’ όμιλος) το απόγευμα της Παρασκευής (8/9).

Αύριο Σάββατο (9/9) στις 20:30 θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία που αργότερα σήμερα θα συναντήσει την Ισπανία. Πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα αναδείχτηκε η Στεφανία Σάντα που ξεκίνησε με πέντε γκολ (κάτω φωτο).

Η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε μια ηγετική εμφάνιση. Προηγήθηκε, κράτησε (σχεδόν) σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την πρωτοπορία στο σκορ, η Ολλανδία μια φορά ισοφάρισε 3-3 και μετά όλο κυνηγούσε. Τα κορίτσια μας όμως ξέφυγαν με 5-3, 6-4 και έκλεισαν με 7-4 το πρώτο μέρος.

Και το δεύτερο όμως αποδείχθηκε μια συνέχεια του πρώτου: η Ελλάδα ήταν εμφανώς ανώτερη, και η διαφορά ήταν σταθερά στα 2-3 τέρματα, έφτασε όμως και τα τέσσερα στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου, 12-8. Μαξιλαράκι ασφαλείας για την πρώτη νίκη στη σπουδαία διοργάνωση.

Η Ολλανδία μείωσε σε 12-9 αλλά η Φωτεινή Τριχά στα 4:03 από τη λήξη έφερε πάλι τη διαφορά στο +4 με το 13-9. Η Στεφανία Σάντα με το πέμπτο προσωπικό της τέρμα στα 3:36 από τη λήξη έκανε και το +5 (14-9) και πλέον απέμενε η λήξη…Ιδανική πρεμιέρα για την γαλανόλευκη, άνετη νίκη, αύριο η συνέχεια…Που όλοι ελπίζουμε να είναι μακριά και άκρως επιτυχημένη.

Δείτε την εξέλιξη του αγώνα ΕΔΩ.

ΕΛΛΑΔΑ- ΟΛΛΑΝΔΙΑ 14-11

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-2, 5-4, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Μαυρωτά, Σάντα 5, Σιούτη 1, Μουστακαρία 1, Τορνάρου 2, Κουρέτα 2, Χαλδαίου, Τριχά 2, Καραμπέτσου, Αγγελίδη 1, Κωσταντοπούλου, Καλαϊτζή, Ανδρεάδη.

Τα τέρματα της Ολλανδίας σημείωσαν οι: Ντε Βρις 5, Ντε Κλέερ 2, Ρέκεβις 2, Βόορνταουβ 2.

Διαιτητές: Ντ’ Αντόνι (Ιταλία), Κις (Σερβία).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο