fbpx

Πανιώνιος – ΝΟ Βουλιαγμένης 7-18: Άλωσαν τη Νέα Σμύρνη οι “σύγχρονοι μπέμπηδες” κι έπιασαν κορυφή – Μοιραία “καρατιά” του Μοσκόφ

Πανιώνιος – ΝΟ Βουλιαγμένης 7-18: Άλωσαν τη Νέα Σμύρνη οι “σύγχρονοι μπέμπηδες” κι έπιασαν κορυφή – Μοιραία “καρατιά” του Μοσκόφ

Οι εκτός έδρας νίκες του ΝΟ Βουλιαγμένης και του Υδραϊκού ξεχώρισαν στην 9η αγωνιστική του Β’ Ομίλου στην Α1 πόλο ανδρών. Οι “σύγχρονοι μπέμπηδες του ΝΟΒ επιβλήθηκαν επί του Πανιωνίου με το εμφατικό 17-8 και πήραν… ηχηρή ρεβάνς για την ήττα τους στον 1ο γύρο, ενώ παράλληλα έφτασαν τους Νεοσμυρνιώτες στην κορυφή της βαθμολογίας με 24 βαθμούς.

Ο Υδραϊκός έφτασε σε μεγάλο διπλό, 9-8 με ανατροπή, κόντρα στην ΑΕΚ και ανεβαίνει βαθμολογικά.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 8-17

Στην έδρα του μεγάλου της αντιπάλου, του Πανιωνίου, η Βουλιαγμένη ήταν τρομερά αποτελεσματική. “Άλωσε” τη Νέα Σμύρνη με 17-8, πήρε… εκδίκηση  για την ήττα στην έδρα της και συνάντησε τους «κυανέρυθρους» στην 1η θέση της βαθμολογίας (ευνοείται, μάλιστα, στην ιδοβαθμία). Ο ΝΟΒ, μάλιστα, δεν είχε στον πάγκο τον προπονητή του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς (είναι στη Σερβία λόγω προσωπικού προβλήματος), ούτε τη συνδρομή του αρχηγού τους Μάριο Καπότση λόγω τραυματισμού.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο ημίχρονο, αλλά μια καθοριστική φάση στο 1:34 πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου (κι ενώ προηγούνταν με 8-4), τους έδωσε τεράστιο προβάδισμα. Τότε, ο Νίκολα Μοσκόφ του Πανιωνίου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση “για βίαιο παιχνίδι, διότι κλώτσησε το Νο 8 μπλε του ΝΟΒ (Ντίλαν Γούντχεντ) στο σώμα”, όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα και μετά από συνδρομή του VAR. Ήταν ένα μοιραίο χτύπημα καράτια που στοίχισε στους κυανέρυθρους του Κώστα Δήμου.

Ο ΝΟΒ εκτέλεσε πέναλτι (εύστοχα, για το 4-9) και έπαιξε για 4 αγωνιστικά λεπτά με παίκτη παραπάνω. Το προβάδισμα μεγάλωσε και αυξήθηκε, ακόμα κι όταν οι ομάδες ήλθαν στα ίσα αριθμητικά.

Κορυφαίος σκόρερ των νικητών ο Νεμάνια Ούμποβιτς με 5 γκολ.

Οκτάκεπτα: 3-4, 2-6, 3-3, 0-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Παπάκος Ι., Γραμματικός, Καλαϊτζής, Μοσκόφ 1, Μουρίκης, Γούνας 3, Ουκρόπινα 1, Καπετανάκης, Μαυροβουνιώτης, Παυλοστάθης, Κατραούρας.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Γιώργος Χατζηδάκης): Τζωρτζάτος, Αρ. Χαλυβόπουλος 1, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος 3, Αλμύρας, Ούμποβιτς 5, Παπασηφάκης 3, Γούντχεντ 2, Καστρινάκης, Σαπουνάκης, Κουρούβανης 1, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής 1, Μπέλεσης.

Διαιτητές: Μοίραλης, Αχλαδιώτης

Αλυτάρχης: Λάμπρος Μιχαηλίδης

ΑΕΚ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 8-9

Στην έδρα της ΑΕΚ, στον Άλιμο, ο Υδραϊκός, πήρε πολύτιμο “διπλό” με 9-8. Η ομάδα του Νίκου Καραμάνη έφτασε τους 10 βαθμούς και ξέφυγε με τέσσερις από την Ένωση, που παρέμεινε στους 6.

Το ματς είχε συναρπαστική εξέλιξη με συνεχείς ανατροπές στο σκορ (η ΑΕΚ προηγήθηκε 4-2 και 6-5) με την τελευταία να την κάνει η ομάδα της Ύδρας, που προηγήθηκε με 8-6 στην τελευταία περίοδο, με γκολ του Λιαπάκη στον παίκτη παραπάνω, αλλά ο Αράγια μείωσε σε 8-7. Ο Υδραϊκός πήρε εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ (9-7) με τον Γκαράνη για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Παναγιώτης Σιαμάς.

Οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 1-2, 2-2.

ΑΕΚ (Νίκος Βενετόπουλος): Ασβέστης, Βέκκος, Σταμέλος, Κοκκινάκης, Μαυτωτάς Άρ. 1, Παππάς Αλ. 1, Σιαμάς Π. 1, Ζαχόπουλος 1, Τουρκομένης, Στελλάτος 1, Αράγια 1, Βούκσεβιτς, Παρτσόγλου, Σιαμάς Χρ. 2, Μαρινάγης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Νίκος Καραμάνης): Κατσινούλας, Κατσαγούνος 2, Τακάτα, Γκαράνης 2, Χατζηκυριακάκης 2, Σουζούκι 1, Μπλάνης, Ρομπόπουλος, Χατζηστεφάνου, Λιαπάκης 2, Χαραλαμπόπουλος, Ζώρζος, Μητράκης, Κανελλόπουλος, Μουρατίδης.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Κουρτίδης

Αλυτάρχης: Δημήτρης Γαλήνας

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 7-7

Με εντυπωσιακό τελευταίο 8λεπτο ο Εθνικός πήρε την ισοπαλία 7-7 στον Πειραιά απέναντι στο Παλαιό Φάληρο. Κανένα από τα τρία πρώτα 8λεπτα δεν του είχαν πάει καλά, βρέθηκε να χάνει με 2-6, όμως στο φινάλε πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με επί μέρους 5-1.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Εθνικός έπεφτε πάνω στη γερή άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά στην καθοριστική περίοδο βρήκε τις λύσεις και ισοφάρισε στα 6 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, με τον Μεσκί.

Οκτάλεπτα: 1-1, 0-3, 1-2, 5-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μυρίλος, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 2, Γερακούδης, Ιωάννου, Πρωτοψάλτης 2, Καραβιώτης, Παπάκος, Λαδάς Π., Μεσκί 1, Λαδάς Σ. 1, Πανάρετος, Μανδαλιός, Κόκκινος.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Κώστας Βαμβακάρης): Γιαννέλης, Γαλάνης, Ογκουζτσάν 2, Παπαδημητρίου, Δήμου, Καρακάσης 1, Πάβισιτς 1, Φλώρος, Δημακόπουλος, Κάλης 1, Κυπραίος, Κοντονής 2, Φλέγκας, Μάμμος, Λεμπέσης.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Βασιλείου

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

ΠΑΟΚ-ΟΦΘ 13-5

Ο ΠΑΟΚ δεν συνάντησε πίεση στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης για να επιβληθεί του συμπολίτη του ΟΦΘ με 13-5 για τον Β όμιλο.  

Η ομάδα του Χατζηθεοδώρου πήρε αμέσως προβάδισμα με 3-0 και στην τρίτη περίοδο την αύξησε στα επτά γκολ (9-2) για να σιγουρέψει την ευρεία νίκη. Ο ΠΑΟΚ έφθασε τους 18 βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση του ομίλου, ενώ ο ΟΦΘ είναι στην τελευταία χωρίς βαθμό.

Οκτάλεπτα: 2-0, 4-2, 3-0, 4-3.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Τσιούμας 1, Λασκαρίδης 1, Προσινικλής Ν. 1, Καπράγκος, Κεχαλάρης, Τσολακούδης 2, Ξυλάς, Ντέλιτς 1, Προσινικλής Π., Κούπμαν 2, Κουγιούνης 2, Σιορδίλης, Σάλεχ 1, Καρατζάς 2.

ΟΦΘ (Λάμπρος Βογιατζόγλου): Τσακίρης, Καρατζοβάλης, Βακαρέλης 1, Στεργίου Γ., Γιώρτσιος, Νάνος, Ιωσήφ, Φουρναράκης, Παυλίδης, Κεϊχανί 1, Βάσιτς 3, Πρωϊμάκης, Βαλτσιώτης, Δημητριάδης, Κορίτσας.

Διαιτητές: Μονιούδης, Καρούλης

Αλυτάρχης: Γιώργος Βορδουνάς

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πόλο