fbpx

Ούιπεστ: Κατέκτησε το Κύπελλο Ουγγαρίας και το αφιέρωσε στη μνήμη του τεράστιου Μπένεντεκ

Ούιπεστ: Κατέκτησε το Κύπελλο Ουγγαρίας και το αφιέρωσε στη μνήμη του τεράστιου Μπένεντεκ

Η Ούιπεστ μπορεί να μην κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να στεφθεί υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης στο νησί της Μαργαρίτας την περασμένη εβδομάδα (Σαμπαντέλ για 4η φορά) παρόλα αυτά “παρηγορήθηκε” με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ουγγαρίας σε έναν φοβερό τελικό με την Φερεντσβάρος το Σάββατο (11/11).

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού και του ΝΟ Βουλιαγμένης στον 4ο όμιλο του Len Champions League, λυτρώθηκε στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας από την Πάνι Σζέγκεντι με λόμπα και 2” να απομένουν, σε μια επίθεση που έμοιαζε χαμένη, στέλνοντας την ανάδειξη του Κυπελλούχου να προκύψει μέσω από τη διαδικασία των πέναλτι.

Στη “ρώσικη ρουλέτα” η Φερεντσβάρος ήταν η πρώτη που ξεκίνησε, αστόχησε στο πρώτο μέχρι που ακολούθησαν 9 εύστοχες εκτελέσεις και από το χέρι της νεαρής Ουγγαρέζας αθλήτριας ξανά, η USVE έφτασε στο 6ο Κύπελλο της ιστορίας της.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι νικήτριες απέτιναν φόρο τιμής στον τεράστιο Τιμπόρ Μπένετεκ που άφησε ομορφότερο και πιο εξελιγμένο ετούτο τον κόσμο το καλοκαίρι του 2020 νικημένος από τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Η Ούιπεστ ήταν η τελευταία ομάδα που προπόνησε αυτή η “θρυλική” μορφή της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης και οι αθλήτριες της USVE ύψωσαν μπλούζα με τον αθάνατο Μπένετεκ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο