fbpx

Γούνας στο ApexSports: «Με τον παθιασμένο κόσμο μας να στηρίζει, ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και στην Ευρώπη» (pics)

Γούνας στο ApexSports: «Με τον παθιασμένο κόσμο μας να στηρίζει, ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και στην Ευρώπη» (pics)

Ηγετικό ρόλο είχε σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι του Πανιωνίου ο αρχηγός του Αλέξανδρος Γούνας, ο οποίος, αυτή τη φορά, οδήγησε την ομάδα του στην καθοριστική νίκη επί της ιταλικής Ορτίτζια με 13-10, για την 4η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου του Euro Cup, που τη φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Ο έμπειρος διεθνής άσος, που ξεπέρασε πρόσφατα έναν τραυματισμό και επανήλθε δριμύτερος, έχει βασική επιδίωξη -όπως τονίζει και ο ίδιος στις αποκλειστικές δηλώσεις του στο ApexSports- να εμπνέει τους συμπαίκτες του και να βάλουν ψηλά τον πήχη, κάτι που γίνεται και με τη στήριξη του παθιασμένου φίλαθλου κόσμου της ομάδας, ο οποίος κατέκλυσε για άλλη μια φορά το κολυμβητήριο.

Αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε ο Αλέξανδρος Γούνας, για τον νικηφόρο αγώνα με την Ορτίτζια, τις προοπτικές διάκρισης σε Ελλάδα και Ευρώπη και άλλα:

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, επιβάλαμε τον ρυθμό μας, κυρίως με την εξαιρετική μας άμυνα και βρήκαμε λύσεις με πολλούς τρόπους επιθετικά. Παράλληλα, ο φίλαθλος κόσμος μας ήταν για άλλη μια φορά φανταστικός στην εξέδρα, δημιούργησε μαγική ατμόσφαιρα και μας έδωσε τεράστια ώθηση. Με αυτόν τον παθιασμένο κόσμο δίπλα μας, να μας στηρίζει, καταλαβαίνετε ότι ανεβάζουμε τον πήχη ψηλά για τις φιλοδοξίες και τους στόχους στη φετινή σεζόν, σε Ελλάδα, αλλά και Ευρώπη.

Βέβαια, το έχω ξαναπεί, παραμένουμε σοβαροί και συγκρατημένοι και κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε στην επόμενη ευρωπαϊκή αγωνιστική την Πρίμορατς Κότορ στην έδρα να μας και επικεντρωνόμαστε σε αυτό το ματς, στο οποίο η νίκη θα μας εξασφαλίσει και την πρόκριση.

Και φυσικά υπάρχουν οι υποχρεώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, όπου τα έχουμε πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο ματς με τον ΝΟ Βουλιαγμένης, όπου εκεί τα πράγματα πήγαν λίγο στραβά, γενικώς.

Όντως, φέτος η ομάδα έχει μεγαλύτερη δυναμική από πέρυσι, κυρίως διότι είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές και ο προπονητής μας Κώστας Δήμου δουλεύει με ό,τι εργαλείο χρειάζεται.

Επιδεικνύουμε σταθερά καλή απόδοση και παρότι ο Όμιλός μας στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, τα έχουμε πάει πολύ καλά.

Ξέρετε ότι είναι σημαντικό οι μεγάλες ομάδες να δείχνουν σταθερά καλό πρόσωπο στην Ευρώπη. Κι εμείς το κάναμε πέρυσι, που φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά του Euro Cup και φιλοδοξούμε να επαναλάβουμε και φέτος ανάλογη και καλύτερη πορεία. Βέβαια, φέτος η διοργάνωση είναι πιο δύσκολη, καθώς έρχονται και ομάδες από το Champions League. Εμείς, όμως, έχουμε τα εχέγγυα για να πάμε ψηλά.

Προσωπικά, ναι, έχω ακόμα πολύ υψηλούς στόχους και προσδοκίες, θάθελα για παράδειγμα να κατακτήσω με τον Πανιώνιο το Euro Cup, θα ήταν κάτι ιδιαίτερο για μένα (παρότι έχω, ήδη, κατακτήσει, Champions League). Το σημαντικό, όμως, είναι πως καταφέρνω να εμπνέω τους συμπαίκτες μου και ιδίως του νεότερους και να βοηθάω σε όλους του τομείς».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο