fbpx

Α1 Ανδρών, 14η αγωνιστική: Τρίτος ο Παναθηναϊκός, νίκες κι οι Πανιώνιος και ΝΟ Χανίων

Α1 Ανδρών, 14η αγωνιστική:  Τρίτος ο Παναθηναϊκός, νίκες κι οι Πανιώνιος και ΝΟ Χανίων

Με εκτός έδρας νίκες για Παναθηναϊκό και ΝΟ Χανίων συνεχίστηκε η 14η αγωνιστική του Α’ Ομίλου της Α1 Πόλο Ανδρών. Παράλληλα, και ο Πανιώνιος κατάφερε να επικρατήσει στην έδρα του του Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο της ίδιας αγωνιστικής αλλά για τον Β’ Όμιλο του πρωταθλήματος.

Οι “πράσινοι” κατάφεραν να κερδίσουν στην Πάτρα με σκορ 7-11 και να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις τους και στην ανοδική τους πορεία και να ανέβουν 3οι στη βαθμολογία του Ομίλου. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη πανηγύρισε ένα σημαντικό διπλό και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Έτσι, το «τριφύλλι» σφράγισε και οριστικά πλέον το εισιτήριο για τον Όμιλο των ισχυρών (G1) της Β’ Φάσης, ενώ αντίθετα οι Πατρινοί πάνε στον G2 (6οι με 9 β. στον Α’ Όμιλο) και θα παλέψουν για την άνετη παραμονή στα μεγάλα σαλόνια της ελληνικής υδατοσφαίριση.

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-4, 1-3, 1-1.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Γιώργος Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης 2, Αγγελόπουλος 1, Κανελλόπουλος, Πολάτος, Παπαχριστόπουλος, Παπαδόγκωνας 1, Πασσάς, Ανδρικόπουλος, Γεωργαράς 1, Βικάτος, Γαβαλάς Ι., Βυθούλκας, Γουίλσον 2, Μπετχαβάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Ζερβουδάκης, Νικολαΐδης Γ., Στίβενσον 5, Μπραΐμης 1, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης 2, Αγκόρτσας 1, Αλβέρτης, Κρατημένος, Χωματάς.

Διαιτητές: Μπιράκης, Κουρτίδης

Αλυτάρχης: Φίλιππος Αντίοχος

Παράλληλα, ο ΝΟ Χανίων χαμογέλασε στο τέλος του αγώνα με τον ΝΟ Χίου, που διεξήχθη στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού, με σκορ 7-9. Έτσι οι Χανιώτες ανεβαίνουν στην 7η θέση της βαθμολογίας του Α’ Ομίλου, και με 8 βαθμούς άφησαν τελευταίους τους γηπεδούχους με απολογισμό 6 βαθμών.

Οι Χιώτες είχαν προηγηθεί και με 6-2, ως τις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά με ένα εκπληκτικό σερί (6-),, η ομάδα του Μανούσου Βιζυράκη πήρε προβάδισμα (8-6) και έφτασε στο τελικό 9-7.

Οκτάλεπτα: 1-0, 4-2, 1-3, 1-4.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Βολτυράκης): Καρακούρος Ι., Μιμίδης, Τσικοβάνι 2, Φρυδάς Κων., Καλαργυρός 1, Θεοδόσης – Παπαλουκάς 2, Γκάγκουλιτς 1, Πανταζόπουλος, Αμπαζής 1, Αγιωργούσης, Κοτσάμπας, Γιαννάρας, Μπόης, Φρυδάς Δημ.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μανούσος Βιζυράκης): Λεβεντάκης, Μαραγκουδάκης, Αράκι 3, Παζαΐτης 2, Παππάς, Μπατάκης, Αποστολάκης, Χαριτάκης 1, Μητράκης, Γκουσάροβ 2, Τσιστράκης 1, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Κραβαρίτης

Αλυτάρχης: Οδυσσέας Μαράτσος

Τέλος, ο Πανιώνιος κατάφερε να επικρατήσει του Παλαιού Φαλήρου στο κλειστό της Νέας Σμύρνης σε ένα ματς με πολλά γκολ και θέαμα. Τελικό σκορ 17-12, με το αποτέλεσμα αυτό να ευνοεί τον Υδραϊκό, που θα είναι οριστικά 4ος στη βαθμολογία και πάει για το γκρουπ των ισχυρών (G1) της Β΄ Φάσης.

Από την άλλη το Φάληρο μένει στην 5η θέση και πάει στο G2. Ο Πανιώνιος είναι οριστικά 2ος στη βαθμολογία ότι κι αν γίνει στο εκκρεμές παιχνίδι του, μιας και δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με τον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Οκτάλεπτα: 5-5, 4-1, 4-3, 4-3.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Μαυροβουνιώτης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς 1, Γκιουβέτσης 3, Παπάκος Ι., Γραμματικός, Καλαϊτζής, Μοσκόφ 4, Μουρίκης 3, Γούνας 5, Πουλιάσης, Σπαντιδάκης, Λιμαράκης, Παυλοστάθης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Κώστας Βαβακάρης): Κουμής, Γαλάνης 1, Ογκουζτσάν 1, Παπαδημητρίου, Δήμου Π., Καρακάσης 4, Πάβισιτς, Μάμμος, Δημακόπουλος, Καλής 1, Σάρρος, Κοντονής 1, Φλέγκας, Μαγκιώρης, Λεμπέσης 4.

Διαιτητές: Μαρκοπούλου, Κόκκινος

Αλυτάρχης: Κώστας Βλαντής

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο