fbpx

Εθνική Γυναικών: Εκτός προετοιμασίας η Μυριοκεφαλιτάκη, στη θέση της η πολύπειρη Ασημάκη, στη μεγάλη επιστροφή

Εθνική Γυναικών: Εκτός προετοιμασίας η Μυριοκεφαλιτάκη, στη θέση της η πολύπειρη Ασημάκη, στη μεγάλη επιστροφή

Πλήγμα και σοκ για την Εθνική Γυναικών του πόλο στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν (5-13 Ιανουαρίου 2024).

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις προπονήσεις με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, λόγω τραυματισμού, ο οποίος αναδείχθηκε τελικά πιο σοβαρός απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Το κενό της διεθνούς φουνταριστής του Ολυμπιακού κρίθηκε αναγκαίο να καλυφθεί άμεσα.Έτσι στην Εθνική Γυναικών θα ενσωματωθεί από αύριο Παρασκευή (8/12) η πολύπειρη Αλεξάνδρα Ασημάκη (του Αλίμου ΝΑΣ BETSSON), η οποία κλήθηκε από την ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου.

Η 35χρονη, πλέον, Ασημάκη, πολλαπλώς διακεκριμένη σε διασυλλογικό επίπεδο, αλλά και με το εθνόσημο, πρώην αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, επιστρέφει στη γαλανόλευκη μετά από τέσσερα χρόνια.

H Ασημάκη έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στη Σαγκάη, όταν και αναδειχθεί κορυφαία παίκτρια στον κόσμο. Παράλληλα, διαθέτει στο παλμαρέ της τρία ασημένια μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2010, 2012, 2018) ενώ είναι η μοναδική εν ενεργεία παίκτρια που έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο που ήταν η τελευταία συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στη διοργάνωση που ευελπιστεί να επιστρέψει.

Θυμηθείτε τι είχε πει στη μεγάλη της σνέντευξη στο ApexSports όταν είχε επιστρέψει με την ομάδα της, τον Άλιμο ΝΑΣ Betsson, στα μεγάλα σαλόνια της Α1 πόλο Ανδρών, οπότε και είχε δηλώσει έτοιμη και διατεθημένη να επανέλθει στην Εθνική ομάδα:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο