fbpx

Αυστραλία – Ελλάδα 9-14: Εξαιρετική η γαλανόλευκη στο πρώτο τεστ με τα “καγκουρό”

Αυστραλία – Ελλάδα 9-14: Εξαιρετική η γαλανόλευκη στο πρώτο τεστ με τα “καγκουρό”

Σε πολύ καλό δρόμο δείχνει να βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών στην προετοιμασία της εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ το Γενάρη. Αυτό έδειξε και το πρώτο δοκιμαστικό τεστ που έγινε το βράδυ της Τρίτης (12/12) στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, δηλαδή το πρώτο από τα δύο φιλικά για την Ελλάδα, με την Αυστραλία, όπου επιβλήθηκε με 14-9 επί των “καγκουρό”.

Με εξαιρετική εμφάνιση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρότι βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας, επιβεβαίωσε την ποιότητά του και το γεγονός ότι ανήκει πλέον στην παγκόσμια ελίτ, ως κάτοχος και των πρόσφατων τίτλων της ασημένιας Ολυμπιονίκη και παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Με βασικό όπλο την άμυνα, κυρίως στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά και με πλουραλιστικές λύσεις επιθετικά, κατάφερε να προηγηθεί με 6-1 στα μέσα του πρώτου οκτάλεπτου (αιφνιδιάζοντας τους Αυστραλούς) και 9-6 στο ημίχρονο. Στη συνέχεια και εν μέσω συνεχών δοκιμών του ομοσπονδιακού τεχνικού Θοδωρή Βλάχου, οι Αυτραλοί μείωσαν σε 9-8 στην τρίτη περίοδο και 10-9 στις αρχές την τέταρτης. Όμως και το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού είχε ως “αφεντικό” την Εθνική μας που έφτασε στο τελικό 14-9 υπέρ της.

Κορυφαίος σκόρερ για την Ελλάδα ο Βλαχόπουλος με 4 γκολ.

Το δεύτερο φιλικό με την Αυστραλία είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (14/12) στις 20:15.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 9-14

Οκτάλεπτα: 3-7, 3-2, 2-1, 1-4.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τιμ Χαμίλ): Πόρτερ 1, Λάμπι, Φορντ 1, Μακσίμοβιτς, Πάουερ 1, Μέρσεπ, Νταβιλιάρντ 3, Μπαρνς 1, Γουίλσον, Ναγκλ, Πουτ 1, Έντουαρντς 2, Μπέτζες, Νταρνίς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 3, Φουντούλης, Γκίλλας, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Αλαφραγκής, Σολανάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 1, Παπασηφάκης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο