fbpx

Ρεμπέκα Ρίπον: Η πρώτη γυναίκα προπονήτρια στην Εθνική Αυστραλίας

Ρεμπέκα Ρίπον: Η πρώτη γυναίκα προπονήτρια στην Εθνική Αυστραλίας

Στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας Γυναικών της Αυστραλίας θα βρεθεί για πρώτη φορά γυναίκα. Η θέση της Ρεμπέκα Ρίπον αναβαθμίζεται, με την Ομοσπονδία των «Καγκουρό» να δίνει τα ηνία στην μέχρι πρότινος βοηθό του Πολ Όμπερμαν, ώστε να οδηγήσει τις “Aussie Stingers” και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών, με φόντο το Παγκόσμιο της Ντόχα και φυσικά του Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ρεμπέκα Ρίπον (266 συμμετοχές με το εθνόσημο) βρισκόταν στο πλευρό του Όμπερμαν μέχρι πρότινος, καθώς ήταν μέλος του προπονητικού σταφ της Αυστραλίας από το 2019 με παρουσία στα τρία τελευταία παγκόσμια Πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο (5η θέση) ενώ έχει στη συλλογή της και δύο χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια ως αθλήτρια.

«Νιώθω μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση και ανυπομονώ να συνεχίσω να εργάζομαι με το προσωπικό και τους παίκτριες ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Είμαι περήφανη αλλά παραμένω και ταπεινή, ούσα η πρώτη γυναίκα προπονήτρια ολυμπιακής ομάδας», ήταν τα πρώτα λίγα της Ρίπον.

«Έχω ζήσει εμπειρία σε αυτά που περνούν και αυτά που πρόκειται να περάσουν», είπε για τον δρόμο προς το Παρίσι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πόλο