fbpx

Μάνος Ζερδεβάς: «Στο μυαλό μας μόνο ο ύψιστος στόχος, το χρυσό»

Μάνος Ζερδεβάς: «Στο μυαλό μας μόνο ο ύψιστος στόχος, το χρυσό»

Αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, το περασμένο καλοκαίρι στη Φουκουόκα, όταν η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ συνετέλεσε τα μέγιστα στο να κατακτήσει ο Ολυμπιακός όλους τους εγχώριους τίτλους. Δικαιωματικά το βραβείο για τον καλύτερο Έλληνα τερματοφύλακα του 2023 πήγε στα χέρια του Μάνου Ζερδεβά.

«Θέλω να ευχαριστήσω το ΚΟΕmag γι αυτήν την τιμή και να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την αναγνώριση ως προς το πρόσωπό μου», δήλωσε ο σπουδαίος Έλληνας διεθνής πορτιέρε στο περιοδικό της ομοσπονδίας και πρόσθεσε για τα σπουδαία τεκταινόμενα της χρονιάς που φεύγει, αλλά και τους μεγάλους στόχους σε αυτήν που έρχεται, λίγες ημέρες πριν από την αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ και το Ευρωπαϊκό:

«Η διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι κάτι που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη για όλη μου την ζωή. Οι εγχώριοι τίτλοι που κατακτήσαμε με τον Ολυμπιακό ήταν σίγουρα κάτι που μένει στην ιστορία του συλλόγου γιατί έφτασε τους 300 τίτλους στην ιστορία του, αλλά νομίζω η διάκριση που είχαμε με την εθνική ομάδα και το ασημένιο μετάλλιο στην Ιαπωνία δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο μέσα στο 2023.

Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και οι προπονητές μου συνέβαλαν τα μέγιστα στο να πετύχουμε τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους, που είχαμε θέσει στην αρχή της σεζόν και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου.

Υπάρχουν προβλήματα στον χώρο μας, όπως οι χώροι προπόνησης αρκετών σωματείων, οι πληρωμές των αθλητών και προπονητών και η γενικότερη έλλειψη οργάνωσης που εκλείπει από την δική μας κατά κάποιο τρόπο κοινωνία, αλλά μπορώ να παραδεχτώ ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Οι στόχοι μου για το 2024, όσον αφορά το επίπεδο συλλόγων, είναι σίγουρα να κρατήσουμε τα σκήπτρα στις εγχώριες διοργανώσεις με την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό, και ό,τι έχει να κάνει με την Εθνική ομάδα, ένα χρυσό σε οποιαδήποτε από τις επερχόμενες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο, Ολυμπιακοί Αγώνες), θα ήταν ο ύψιστος στόχος για τον κάθε ένα από εμάς και αυτόν έχουμε μόνο στο μυαλό μας.

Εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές του υγρού στίβου και τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα σε όσους προσπαθούν και δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο