fbpx

Ολλανδία – Ελλάδα 15-10: Υποκλίθηκε στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, περιμένει αντίπαλο στον προημιτελικό (video)

Ολλανδία - Ελλάδα 15-10

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών υποκλίθηκε στη διοργανώτρια και παγκόσμια πρωταθλήτρια Ολλανδία, στον τρίτο αγώνα της στον Α’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο Αϊντχόφεν, που έκρινε την πρωτιά του Ομίλου, αφού και οι δυο έχουν προκριθεί στην 8άδα της διοργάνωσης.

Οι οράνιε του Ευάγγελου Δουδέση επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και επιβλήθηκαν με 15-10, παίρνοντας την πρωτιά, ενώ η Εθνική μας τερμάτισε 2η, πίσω από την Ολλανδία. Έτσι, πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περιμένει τον αντίπαλό του στον προημιτελικό της Τρίτης (9/1, 21:30), που θα είναι η νικήτρια του χιαστί ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία, αγώνας που θα γίνει αύριο Δευτέρα (8/1, 20:00).

Σίγουρα ένα παιχνίδι με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, και μάλιστα μέσα στην έδρα της, έχει πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Η Εθνική μας ομάδα ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο οκτάλεπτο (3-4) και στο ξεκίνημα του δεύτερου (4-5) αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχες… πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν με 10-4 (με 5-1 στη δεύτερη περίοδο). Η Ελλάδα όμως δεν τα παράτησε, και προσπάθησε για το καλύτερο μέχρι το τέλος.




Με τη Νικόλ Ελευθεριάδου μείωσε στα 7:36 από τη λήξη (11-8) και είχε ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε νέα ευκαιρία με παραπάνω (όπου συνολικά είχε πολύ καλό ποσοστό με 6/9). Αντ’ αυτού η αρχηγός Σαμπρίνα Φαν ντερ Σλοτ στα 4:57 σημείωσε το 12-8. Επιμείναμε όμως: 12-9 η Έλενα Ξενάκη με τρομερό γυριστό σουτ στα 4:32, 13-9 και πάλι η Φαν ντερ Σλοτ από τη περιφέρεια… Η Ιωάννα Χυδηριώτη μείωσε και πάλι στα τρία τέρματα (13-10, 3:47), δεν μπορέσαμε όμως για κάτι καλύτερο…

Δείτε αναλυτικά τη διακύμανση ΕΔΩ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 15-10

Οκτάλεπτα: 4-3, 5-1, 2-3, 4-3.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ευάγγελος Δουδέσης): Άαρτς, Γόλβες 2, Σλίκινγκ 1, Φαν ντερ Σλοτ 4, Κούνινγκ 1, Φαν ντερ Κράατς 5, Β.Ρόχε 1, Σέβενιτς 1, Τζούστρα, Λ.Ρόχε, Μουλχούιζεν, Τεν Μπρόεκ, Φαν ντερ Ντομπελστιν.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη 1, Σταματοπούλου.

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο