fbpx

Εύη Μωραϊτίδου, ο σύνδεσμος δύο θρυλικών γενεών: «Ζήσαμε μαγικές στιγμές…»

Εύη Μωραϊτίδου, ο σύνδεσμος δύο θρυλικών γενεών: «Ζήσαμε μαγικές στιγμές…»

Η Εύη Μωραϊτίδου έχει το προνόμιο να συνδυάζει δυο σημαντικές εποχές για το γυναικείο πόλο και να συνδέει δύο διαφορετικές θρυλικές γενιές: Αποτέλεσε μέλος της Εθνικής μας ομάδας που το 2004 στην Αθήνα πήρε ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο και το 2008 έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, τους τελευταίους που μετείχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Και χθες Σάββατο (13/1), ήταν αυτή που είδε από πολύ κοντά την επιστροφή της ομάδας στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη μετά από 16 χρόνια, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΕ, έφορος υδατοσφαίρισης και εκ των αρχηγών της αποστολής στο Αϊντχόφεν, μεταφέρει τις σκέψεις της μέσω της ιστοσελίδας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Ζήσαμε μαγικές στιγμές στο Αϊντχόφεν. Η ομάδα πέτυχε και τον στόχο της, πρόκριση στην Ντόχα μετάλλιο αλλά πρωτίστως πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θέλαμε να προκριθούμε εδώ και να μην παραταθεί η αγωνία  μέχρι το Παγκόσμιο

Αν και η διαδικασία φέτος δεν είχε προολυμπιακό τουρνουά  και γνωρίζαμε ότι υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία στη Ντόχα, ένα παιχνίδι σαν το χθεσινό είχε την βαρύτητα της πρόκρισης.

Έχοντας συμμετάσχει σε δυο προολυμπιακά τουρνουά , τόσο  το 2000 όπου ήταν η πρώτη συμμετοχή της γυναικείας υδατοσφαίρισης στο πρόγραμμα των ΟΑ, χωρίς επιτυχία ( μόνο 6 ομάδες συμμετείχαν)  είμασταν μάλιστα συμπαίκτριες με την Αλεξία Καμμένου τότε.

Αλλά και το 2008 για το Πεκίνο όπου πήραμε το εισιτήριο , γνωρίζω ότι σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να μπεις αποφασισμένα να πάρεις το αποτέλεσμα. Θέλει ψυχικά αποθέματα, πίστη στην ομάδα, θέληση από όλες τις παίχτριες να βοηθήσουν στην άμυνα.

Χαρακτηριστικά που είχε χθες η ομάδα.

Παρά το κακό αποτέλεσμα απέναντι στην πολύ ισχυρή Ισπανία κατάφεραν να βρουν τον εαυτό τους και να πάρουν την νίκη.

Συγχαρητήρια στην Αλεξία Καμμένου και στους συνεργάτες της και σε όλες τις αθλήτριες για τη επιτυχία αυτή

Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο Κυριάκο Γιαννόπουλο που μου έδωσε την ευκαιρία ως έφορος να είμαι πλάι στην ομάδα και τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Αφρουδάκη που πίστεψε από την πρώτη στιγμή στην Εθνική Γυναικών».

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο