fbpx

Κυριάκος Γιαννόπουλος: Πανηγυρικά επανεξελέγη Αντιπροέδρος της European Aquatics – Επανεκλογή Σίλβα στην Προεδρία (pics)

Κυριάκος Γιαννόπουλος: Πανηγυρικά επανεξελέγη Αντιπροέδρος της European Aquatics – Επανεκλογή Σίλβα στην Προεδρία (pics)

Πανηγυρική ήταν η επανεκλογή του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Κυριάκου Γιαννόπουλου στη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υγρού στίβου (European Aquatics).

Η συνεδρίαση του Κογκρέσου της European Aquatics έγινε το Σάββατο (27/1) στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Athens Marriott, με μοναδικό θέμα τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου, τους εκπροσώπους της στην World Aquatics και τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος έλαβε 90 στις 90 ψήφους (δυο εκπρόσωποι από κάθε μία από τις 45 χώρες που συμμετείχαν στο κογκρέσο της European Aquatics) και με απόλυτη πλειοψηφία θα συνεχίσει και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια να κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου. 

Ανάμεσα στους έξι υποψήφιους, ήταν αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Αναλυτικά: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 90 ψήφοι, Μάρκο Τρολ (Γερμανία) 89, Ζιλ Σεζιοναλέ (Γαλλία) 86, Ερκάν Γιαλτσίν (Τουρκία) 86, Κρίστερ Μάνιουσον (Σουηδία) 84, Βάνια Ουντόβισιτς (Σερβία) 76, Ιγκόρ Λισόφ (Ουκρανία) 41. Εκλέχθηκαν οι έξι πρώτοι σε ψήφους.

Ο Κ. Γιαννόπουλος, εξάλλου, εκλέχθηκε εκ νέου και στο Bureau της World Aquatics. Η εκλογή ήταν και εδώ πανηγυρική καθώς ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους και των 46 χωρών που συμμετέχουν στην συνεδρίαση του Κογκρέσου, στην Αθήνα. Μαζί του στο Bureau της World Aquatics εκλέχθηκαν οι: Σάρα Κιν (Ιρλανδία), Οτίλια Γιεντρζέτσιακ (Πολωνία), Γιόζιπ Βάρβοντιτς (Κροατία).

Ο Πορτογάλος Αντόνιο Σίλβα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της European Aquatics. Επανεκλέχθηκε παμψηφεί εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

Πρώτος Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Κροάτης Γιόσιπ Βάρβοντιτς και εκείνος με πλήρη στήριξη. Γενικός Γραμματέας ο Ισραηλινός Νοάμ Ζουί, Ταμίας η Αντίντα Μπάμα (Ολλανδία).

Υψηλές παρουσίες υπήρξαν στην εκδήλωση, καθώς τις εργασίες παρακολούθησαν ο πρόεδρος της World Aquatics, Χουσεϊν Αλ Μουσαλάμ, ο ταμίας, Ντέιλ Νοϊμπέργκερ, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Την ΚΟΕ εκπροσώπησε επίσης ο Γενικός της Γραμματέας, Στέφανος Αυγουλέας. Τις εργασίες του κογκρέσου της European Aquatics παρακολούθησαν επίσης, η Βούλα Κοζομπόλη, Γενική Γραμματέας της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης της World Aquatics και ο Νίκος Ξυλούρης, μέλος του δ.σ. της ΚΟΕ και εκπρόσωπός της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αμέσως μετά τις ψηφοφορίες ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο