fbpx

Ουγγαρία – Ελλάδα 13-11: Κρίμα, λύγισε στα πέναλτι, πάει για το χάλκινο στο Παγκόσμιο, κόντρα στην Ισπανία (video)

Ουγγαρία – Ελλάδα 13-11: Κρίμα, λύγισε στα πέναλτι, πάει για το χάλκινο στο Παγκόσμιο, κόντρα στην Ισπανία (video)

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών έπεσε μαχόμενη κόντρα στην Ουγγαρία, σε έναν δραματικό δεύτερο ημιτελικό, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Λύγισε στη διαδικασία των πέναλτι 13-11 (κ.α. 9-9, πέναλτι 4-2), εκεί που η Εθνική μας έχασε τα δύο πρώτα και οι Μαγυάρες ήταν εύστοχες σε όλα.

Πλέον τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ισπανία, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, την Παρασκευή (16/2) στις 15:00.

Το πρώτο οκτάλεπτο του μεγάλου ημιτελικού, κόντρα σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος ξεκίνησε με να τον καλύτερο τρόπο για την Εθνική μας. Η Ειρήνη Νίνου συνέχισε από εκεί που το άφησε με την Ιταλία και με τρία διαδοχικά της γκολ διαμόρφωσε το 3-1, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ελλάδα, πριν οι Μαγυάρες απαντήσουν με δύο δικά τους τέρματα και οδηγούσαν το ματς στην ισοπαλία (3-3) στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου, οι οποίες συνέχισαν να ανεβάζουν στροφές και βρήκαν ακόμα δύο γκολ με τις Γιαννοπούλου και Χυδηριώτη, πριν η Πάρκες από τη θέση της φουνταριστού μειώσει στο ένα τέρμα και η Γκράντα με ένα γκολ κλάσης ισοφαρίσει για το τελικό 6-6 του δεύτερου οκταλέπτου.




Η δραματική εξέλιξη στο ματς συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, εκεί που έκανε την εμφάνιση η νευρικότητα για αμφότερες τις ομάδες. Αυτό είχε ως συνέπεια να μπούνε μόλις δύο γκολ, ένα για καθεμία. Η Ελλάδα βρήκε το έβδομο τέρμα της με την Ειρήνη Νίνου, ενώ η Ουγγαρία απάντησε στην παίκτρια παραπάνω αυξάνοντας το ποσοστό της στο 50% (4/8).

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, οι μονομαχίες μες το νερό είχαν ακόμη μεγαλύτερη ένταση και στο 4:18 η Σίλαγκι σκόραρε για το 8-7 της Ουγγαρίας, με τη Νικόλ Ελευθεριάδου να ισοφαρίζει σε 8-8 στο 3:33 σε παίκτη παραπάνω!

Η αγωνία είχε φθάσει στο κατακόρυφο και στο 2:01 η Νίνου έβγαλε μπλοκ σε παίκτη λιγότερο και η Μυριοκεφαλιτάκη κέρδισε αποβολή. Η Αλεξία Καμμένου κάλεσε τάιμ άουτ. Στον παίκτη παραπάνω, η Ξενάκη έβγαλε την ασίστ και η Μυριοκεφαλιτάκη με υπερπροσπάθεια έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 8-9! 

Οι διαιτητές αποφάσισαν αποβολή στα 39 δευτερόλεπτα, την τρίτη της Μαργαρίτας Πλευρίτου με τον Μίχοκ να καλεί τάιμ άουτ. Στο ουγγρικό παραπάνω, η Λέιμετερ σκόραρε για το 9-9 με 21” να απομένουν. Η Ελλάδα δεν κατάφερε να σκοράρει στην τελευταία επίθεση και το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι. 

Στη διαδικασία των πέναλτι: 

Ελευθεριάδου: Δοκάρι

Κέστελι 1-0

Βάσω Πλευρίτου: Απόκρουση Μάγκιαρι

Γκάρντα 2-0

Γιαννοπούλου 2-1

Σίλαγκι 3-1 

Ελευθερία Πλευρίτου 3-2 

Γκουρισάτι 4-2.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο αρχηγός αποστολής και Α’ αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Αναλυτικά η διακύμανση ΕΔΩ.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 13-11 (κ.α. 9-9, πέν. 4-2)

Οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-1, 2-2, τα πέναλτι 4-2.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μίχοκ): Μάγκιαρι, Σίλαγκι 3, Βάλι 1, Γκουρισάτι  1, Μαχί, Πάρκες 3, Μάτε, Κέστελι 1, Λέιμετερ 2, Ριμπάνσκα, Γκάρντα 2, Νέσμελι, Χόρβατ.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Πλευρίτου Β., Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Αποτελέσματα ημιτελικών:

ΗΠΑ – Ισπανία 11-9

Ουγγαρία – Ελλάδα 13-11

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (16/)2:

15:00 Ελλάδα – Ισπανία (μικρός τελικός)

16:30 ΗΠΑ – Ουγγαρία (Μεγάλος Τελικός)

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο