fbpx

Ελλάδα-Ισπανία 9-10: Σοκαριστικό φινάλε και άδικη απώλεια του παγκόσμιου μεταλλίου (videos)

Ελλάδα-Ισπανία 9-10: Σοκαριστικό φινάλε και άδικη απώλεια του παγκόσμιου μεταλλίου (videos)

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, καθώς ηττήθηκε από την Ισπανία 10-9, με τη φούρια ρόχα” να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο και την Ελλάδα να μένει άδικα και με σκληρό τρόπο στην 4η θέση.

Το φινάλε ήταν σοκαριστικό για την Ελλάδα, με τις οι Ισπανίδες να παίρνουν αμφισβητούμενη παράβαση στα 2μ του οφσάιντ, στην τελευταία επίθεση της Εθνικής μας και να πετυχαίνουν το νικητήριο γκολ στην εκπνοή του χρόνου, με μακρινό σουτ της Ρουίθ σε κενό τέρμα, επειδή είχε κατεβεί και η τερματοφύλακάς μας Σταματοπούλου στην περιοχή της Ισπανίας.

Η Αλεξία Καμμένου ήταν έξαλλη με την απόφαση των διαιτητών, ενώ οι Ελληνίδες παίκτριες έκλαιγαν με λυγμούς.

Η Εθνική μας, στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν πολύ καλή στην άμυνα, καθώς περιόρισε αρκετά την Ισπανία, ακόμα και όταν έπαιζε με παίκτρια λιγότερη. Δεν ίσχυε το ίδιο όμως στην επίθεση, όπου είχε πρόβλημα στην επίθεση.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες βρήκαν ρυθμό και μπόρεσαν να ανεβάσουν στροφές, πετυχαίνοντας αρκετά γκολ. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν διαφορά στο ένα γκολ.

Το τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική δεν ήταν καλή στην επίθεση. Έχασε πέναλτι, έχασε επίθεση ακόμα και με δύο κερδισμένες αποβολές και πολλές άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Κράτησε όμως την ισορροπία στην άμυνα και το 7-6.




Στην τέταρτη περίοδο οι Ισπανίδες προηγήθηκαν με 9-7, η Ελλάδα ισοφάρισε (με πέναλτι της Νίνου το 9-9). Στα τελευταία 2:30, η Διαμαντοπούλου έκανε την επέμβαση της χρονιάς και στη συνέχεια όλα έγιναν θρίλερ. Η διεθνής τερματοφύλακας βγήκε με πόνους στον ώμο από το νερό και η Ισπανία είχε παίκτη παραπάνω με την αντικαταστάτρια Σταματοπούλου να αποκρούει και την Ελλάδα να βγάζει την άμυνα στα 7 δευτερόλεπτα. Η Αλεξία Καμμένου πήρε τάιμ άουτ κι έδωσε τις οδηγίες για το πώς θα εκδηλωνόταν η επίθεση, τονίζοντας χαρακτηριστικά «στο τέλος, στο τέλος», ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα σουτ από ισπανικής πλευράς, αλλά το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με μια παράξενη φάση στο φινάλε.

Η Καμμένου ζήτησε και από την τερματοφύλακα να ανέβει ψηλά για να διεκδικήσουμε το γκολ που θα μας έδινε το χάλκινο μετάλλιο. Πριν από την πρώτη πάσα ωστόσο, οι διαιτητές σφύριξαν παράβαση στα 2μ. του οφσάιντ, η κατοχή άλλαξε και οι Ισπανίδες, παρά την προσπάθεια των διεθνών μας, που έκαναν απανωτά φάουλ, πέτυχαν το 10-9, με σουτ από το κέντρο της Ρουίθ, αφού η εστία μας ήταν ανυπεράσπιστη.




Αναλυτικά η διακύμανση ΕΔΩ.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 9-10

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Όκα): Ράμος, Λακέτ, Ορτίθ 2, Βίβας, Μπαρίγκα 1, Ρουίθ 1, Φόρκα 3, Καμούς 1, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε, Κοέλιο.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Ο Μεγάλος Τελικός ΗΠΑ – Ουγγαρία γίνεται στις 16:30.




Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο