fbpx

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κροατία για τρίτη φορά στην ιστορία της, 15-13 στα πέναλτι την Ιταλία

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κροατία για τρίτη φορά στην ιστορία της, 15-13 στα πέναλτι την Ιταλία

Στην κορυφή του κόσμου η τρομερή Κροατία του Ίβιτσα Τούτσακ, με τον Μάτε Άνιτς, τον αναπληρωματικό τερματοφάλακα του Μάρκο Μπίγιατς, να μπαίνει στη διαδικασία των πέναλτι και να δίνει την παγκόσμια κορυφή στην ομάδα του με 15-13 (κ.α. 11-11, πέν. 4-2) στον συγκλονιστικό τελικό με την Ιταλία.

Η Κροατία επιστρέφει στην πρώτη θέση του κόσμου, ύστερα από το 2017 και τη Βουδαπέστη και ολοκληρώνει ένα θαυμάσιο δίμηνο με ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ και Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Είναι ο τρίτος τίτλος παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην ιστορία της.

Υπέροχος τελικός στην «Aspire Dome» με Κροατία και Ιταλία να τα δίνουν όλα, να βρίσκονται «αγκαλιά» καθ’όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και φυσικά το φινάλε ήταν δραματικό. 1:40 πριν το τέλος ο Φοντέλισκοράρει με πέναλτι για το 11-10 της Ιταλίας, όμως πέντε μόλις δευτερόλεπτα πριν το τέλος και την ώρα που οι Ιταλοί βρίσκονταν μισή ανάσα από το χρυσό μετάλλιο, ο ΡίνοΜπούριτς ισοφάρισε σε 11-11.

Η αναμέτρηση πήγε στα πέναλτι και εκεί, ο Ετσενίκεαστόχησε, ο Κάρκοφ έκανε το 13-14 για την Κροατία και στη συνέχεια ο Μάτε Άνιτςπερνάει κάτω από τα δοκάρια και αποκρούει το πέναλτι του αρχηγού της «Σετεμπέλο», Φραντσίσκο Ντι Φούλβιο μέσα σε πανδαιμόνιο. Έτσι λοιπόν, ο Μάρκο Ζούβελαευστόχησε στο απαραίτητο πέναλτι και με συνολικό σκορ 13-15  η Κροατία ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, προσθέτοντας στη συλλογή της το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της και 8ο συνολικά στην εν λόγω διοργάνωση διαχρονικά. Από την άλλη, η Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια προσέθεσε το 9ο μετάλλιο στη συλλογή της σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 4ο χάλκινο, μη καταφέρνοντας να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2019 στη Γκουανγκζού. 

Τα στατιστικά του Μεγάλου Τελικού ΕΔΩ!

Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κατέληξε σε ισπανικά χέρια, με την ομάδα του ΝταβίντΜαρτίν να ανεβαίνει για ακόμη φορά σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, καθώς αυτή τη φορά επικράτησε 14-10 της ανερχόμενης Γαλλίας, που πραγματοποίησε σημαντική έκπληξη με την είσοδό της στα ημιτελικά, καθώς είχε αποκλείσει την μέχρι τότε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Ουγγαρία. 

Τα στατιστικά του μικρού τελικού ΕΔΩ!

Όσον αφορά τις ατομικές βραβεύσεις του τουρνουά ανδρών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, MVP της διοργάνωσης ανακηρύχθηκε ο Φραντσίσκο Ντι Φούλβιοτης Ιταλίας, καλύτερος τερματοφύλακας ο Μάρκο Ντελ Λούνγκο, επίσης της Ιταλίας και κορυφαίος σκόρερ ο Τομάς Βερνού της Γαλλίας.  

Στις απονομές των μεταλλίων ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος του Μπιρό της World Aquatics, Κυριάκος Γιαννόπουλος που έδωσε στα χέρια του αρχηγού, Μάρκο Μπίγιατς, το τρόπαιο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο