fbpx

Σοκ σε Πανιώνιο και Μαυροβούνιο: Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Ουκρόπινα

Σοκ σε Πανιώνιο και Μαυροβούνιο: Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Ουκρόπινα

Σοκ για τον Πανιώνιο, το παγκόσμιο πόλο και την Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο διεθνής Μαυροβούνιος πολίστας της ομάδας της Νέας Σμύρνης, ο Αλέκσα Ουκρόπινα, θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού γιατί βρέθηκε θετικός σε τεστ ντόπινγκ, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας του.

Το τεστ έγινε στην Τρεμπίνιε, στις 21 Ιανουαρίου, δηλαδή πριν από την αναχώρηση της αποστολής για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα και όταν του ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, στη διάρκεια της παραμονής στη Ντόχα, ο Ουκρόπινα παραδέχτηκε αμέσως ότι είχε κάνει παράνομη εισπνοή από κάποιο φάρμακο για το άσθμα.

Η ελάχιστη ποινή για το παράπτωμά του είναι εξάμηνη αναστολή, οπότε όποια και αν είναι η ετυμηγορία, ο Ουκρόπινα δεν θα είναι στο Παρίσι, αλλά ούτε και θα μπορεί να αγωνίζεται για τον Πανιώνιο στην Α1 πόλο Ανδρών στο αντίστοιχο διάστημα, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλήγμα για του Νεοσμυρνιώτες.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα «Vijesti» αναφέρει ότι οι πληροφορίες αυτές ανακοινώθηκαν μετά τον προημιτελικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την Ισπανία και γι’ αυτό ο Ουκρόπινα έμεινε εκτός ομάδας μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Στην καριέρα του και πριν από τον Πανιώνιο έπαιξε σε Jadran, OSC και Radnički από το Kragujevac και παρόλο που γεννήθηκε στο Βελιγράδι, είναι μέλος της Εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου από το 2015.

Από παιδί ο Ουκρόπινα είχε προβλήματα με το άσθμα, γι’ αυτό χρησιμοποιεί σταγόνες εισπνοής Berodual. Αυτό το φάρμακο περιέχει μια ουσία που βρίσκεται στον απαγορευμένο κατάλογο της WADA (Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ). Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, δεν ενημέρωσε την επιτροπή ότι έκανε χρήση του αναφερόμενου φαρμάκου, ούτε ενημέρωσε την ομοσπονδία ή την ιατρική ομάδα για το γεγονός ότι είχε υποβληθεί σε εξετάσεις.

Οι ιθύνοντες της Ένωσης Υδατοσφαίρισης του Μαυροβουνίου το έμαθαν μετά τον προημιτελικό με την Ισπανία, όταν έλαβαν ένα email ότι ο Ουκρόπινα είχε βρεθεί θετικός σε τεστ ντόπινγκ. Γι’ αυτό και δεν ήταν στα δύο τελευταία ματς της ομάδας, κόντρα σε Έλληνες και Ούγγρους.

Δεν ζήτησε δείγμα Β, παραδέχτηκε την ενοχή του και τώρα πρέπει να γράψει ένα υπόμνημα για το πώς έγιναν όλα», κατέληξαν Dan και Vijesti στα δημοσιεύματά τους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο