fbpx

Βασιλιάς και στο Ακαπούλκο ο Ναδάλ

Βασιλιάς και στο Ακαπούλκο ο Ναδάλ

Τον 91ο τίτλο της καριέρας του και τρίτο συνεχόμενο μέσα στη φετινή σεζόν, πανηγύρισε ο φορμαρισμένος Ράφαελ Ναδάλ που συνεχίζει το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στη χρονιά κατακτώντας και το Ακαπούλκο.

Ο Ναδάλ, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν φαβορί στην τελική αναμέτρηση του Abierto Mexicano απέναντι στον Κάμερον Νόρι και με 6-4, 6-4 επί του αριστερόχειρα Βρετανού, κατέκτησε για 4η φορά τον τίτλο στο Ακαπούλκο, 17 ολόκληρα χρόνια μετά τον πρώτο του τίτλο στο Μεξικό (2005, 2013, 2020, 2022).

Ήταν η 15η συνεχόμενη νίκη του Ναδάλ στη χρονιά (15-0) και η 4η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Νόρι, με τον Ισπανό να προελαύνει στο φετινό tour, προερχόμενος μάλιστα από απουσία 5 μηνών λόγω τραυματισμού στο αριστερό πόδι από το Καλοκαίρι του 2021.

Το εναρκτήριο σετ του τελικού ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο με τον Νόρι που προερχόταν από 8 σερί νίκες και τον τίτλο στο Delray Beach, να στέκεται αξιοπρόσεκτα απέναντι στον πιο φορμαρισμένο τενίστα στον κόσμο.

Ο Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική ευκαιρία για break στο 5ο game του 1ου σετ (3-2) και στη συνέχεια διατήρησε με σχετική άνεση το σερβίς του για το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ισπανός σέρβιρε με εξαιρετική ευστοχία στο 1ο σερβίς (89%), χάνοντας μόλις πέντε πόντους πίσω από το πρώτο του σερβίς (79%) στο 1ο σετ.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ, ο Ναδάλ πέτυχε break στο 1ο game (1-0), όμως ο Νόρι απάντησε άμεσα (1-1) μην επιτρέποντας στον αντίπαλό του να ξεφύγει. Η ανωτερότητα, όμως, του Ναδάλ πιστοποιήθηκε με δύο σερί breaks (3-2, 5-2) και το μόνο που κατάφερε ο Βρετανός ήταν να πάρει πίσω το ένα break (5-3), πριν ο 35χρονος από τη Μαγιόρκα δώσει τέλος στο ματς μετά από 1 ώρα και 55 λεπτά αγώνα.

Επόμενη στάση για τον ρέκορντμαν σε κατακτήσεις Grand Slam, το Indian Wells Masters στις 10 Μαρτίου στην Καλιφόρνια.

Ο τίτλος στο Ακαπούλκο, ανεβάζει τον Ναδάλ στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας τον Τσιτσιπά στην 5η θέση της ATP Rankings.

Παράλληλα, ο Ναδάλ έγινε ο πρώτος τενίστας στην Open Era που κερδίζει 30 τίτλους χωρίς να χάσει σετ, ξεπερνώντας τον Τζίμι Κόνορς (29), ενώ 22 έχει ο Φέντερερ και 19 ο Τζόκοβιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις