fbpx

ATP Rankings: Τα σενάρια που στέλνουν τον Τσιτσιπά εκτός Top-10

Ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Δεν είναι απίθανη η υποχώρηση του Στέφανου Τσιτσιπά από το Top-10 των ATP Rankings, καθώς αυτή την εβδομάδα δεν αγωνίζεται κάπου, και δεν είναι στο χέρι του η παραμονή του.

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρίσκεται στο No. 10 της παγκόσμιας κατάταξης, και στο Live Ranking είναι στο No. 9. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Τέιλορ Φριτς υπερασπίζεται 250 βαθμούς στο Delray Beach Open, και αυτό τον φέρνει προσωρινά εκτός 10άδας, μέχρι να τελειώσει το τουρνουά.

Παράλληλα όμως, ο Στέφανος κοιτάει και τους Άλεξ Ντε Μινόρ και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Αμφότεροι αγωνίζονται στο Ρότερνταμ, και αν κάνουν καλές πορείες μπορεί να είναι αυτοί ο λόγος που ο Τσιτσιπάς θα αποχωρήσει από το Top-10, μετά από 5 χρόνια διαδοχικής παρουσίας του.

Τα σενάρια που δε θέλει ο Στεφ είναι 3. Αν 2 από αυτά πραγματοποιηθούν, τότε την ερχόμενη Δευτέρα (19/2) θα βρεθεί εκτός της κορυφαίας 10άδας. Το πρώτο σενάριο είναι φτάσει ως τα ημιτελικά ο Φριτς, το δεύτερο είναι να φτάσει ως την 4άδα ο Ντε Μινόρ, και το τρίτο είναι να πάει τελικό ο Ντιμιτρόφ.

Δεν είναι εύκολο για κανέναν τους, αλλά δεν είναι και πολύ δύσκολο. Ο Φριτς είναι στην κορυφή του ταμπλό και θα κάνει πρεμιέρα με τον Νούνο Μπόργες στο δεύτερο γύρο. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Ρίνκι Χιτζικάτα, οπότε έχει σχετικά βατό πρόγραμμα μέχρι τους «4».

Στο ολλανδικό τουρνουά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τους Ντε Μινόρ και Ντιμιτρόφ. Ο πρώτος ενδέχεται να συναντήσει στα προημιτελικά τον Αντρέι Ρούμπλεφ, όπως έγινε και στο Australian Open, ενώ ο δεύτερος ίσως βρει στο δρόμο του τον Χόλγκερ Ρούνε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις