fbpx

ATP Rankings: Οριστικά εκτός Top-10 ο Τσιτσιπάς (pic)

Ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Εκτός της κορυφαίας 10άδας των ATP Rankings θα βρεθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είδε τους Άλεξ Ντε Μινόρ και Τέιλορ Φριτς να φέρνουν τα αποτελέσματα που έψαχναν, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πτώση του στην κατάταξη.

Συγκεκριμένα, ο Αυστραλός κατάφερε χθες Παρασκευή (16/2) να πάρει ρεβάνς από τον Αντρέι Ρούμπλεφ για την ήττα στη Μελβούρνη, μιας και επικράτησε με 7-6(5), 4-6, 6-3 και πέρασε στα ημιτελικά του Ρότερνταμ. Αυτό ήταν το πρώτο από τα 3 σενάρια που αφήνουν τον Στέφανο εκτός.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (17/2) ο Φριτς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στον Ρίνκι Χιτζικάτα, αφού τον κέρδισε με 6-3, 6-3, και προκρίθηκε στην τελική 4άδα του Delray Beach. Έτσι πραγματοποιήθηκε και το δεύτερο σενάριο, το οποίο στέλνει τον Τσιτσιπά για την ώρα στο No. 11.

Και λέμε για την ώρα, καθώς υπάρχει πιθανότητα να υποχωρήσει μία ακόμα θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Αν ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ κερδίσει σήμερα τον Ντε Μινόρ, και προκριθεί στον τελικό του τουρνουά της Ολλανδίας, θα προσπεράσει και αυτός τον 25χρονο Έλληνα τενίστα στην κατάταξη.

Ο Στέφανος έχει να βρεθεί εκτός του Top-10 από τις 4 Μαρτίου του 2019! Αυτό συμβαίνει τώρα μιας και είχε να υπερασπιστεί 1200 βαθμούς στο Australian Open, όμως αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο. Έχασε βαθμούς και στο United Cup, ενώ αυτή την εβδομάδα δεν υπερασπίστηκε 45 στο Ρότερνταμ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις