fbpx

Mubadala, Ρουντ-Τσιτσιπάς 0-2: Εξαιρετική εμφάνιση και πρόκριση στον τελικό (pic)

Mubadala, Ρουντ-Τσιτσιπάς 0-2: Εξαιρετική εμφάνιση και πρόκριση στον τελικό (pic)

Την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά επίδειξης με την επωνυμία «Mubadala World Tennis Championship» πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νικώντας τον Κάσπερ Ρουντ στον πρώτο χρονικά ημιτελικό με 2-0 σετ (6-2, 6-2), μετά από μία ώρα και 6 λεπτά αγώνα.

O 24χρονος Έλληνας τενίστας ήταν άψογος στο σερβίς του, τόσο στο 1ο, όσο και στο 2ο σετ, είχε μονίμως τον έλεγχο της αναμέτρησης, και με μόνη εξαίρεση την έναρξη του τελευταίου σετ, δεν επέτρεψε στον 23χρονο Νορβηγό αντίπαλό του να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο ματς.

Στο 1ο σετ, ο Στέφανος ξεκίνησε με break στην αναμέτρηση, ενώ διεύρυνε το προβάδισμά του με love game (2-0). Στο 3ο game ο Ρουντ απάντησε με τον ίδιο τρόπο, αλλά ακολούθησε ένα καθοριστικό σερί τριών κερδισμένων games από τον No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης, με το οποίο “κλείδωσε” επί της ουσίας το πρώτο σετ. (5-1).

Ο Κάσπερ μείωσε προσωρινά την απόσταση, κρατώντας τον Τσιτσιπά στον έναν πόντο στο 7ο game (5-2), όμως στο αμέσως επόμενο, ο Έλληνας πρωταθλητής δε χαρίστηκε, και έθεσε τις βάσεις για τη straight νίκη (6-2).

Στο 2ο και τελευταίο σετ, με βάση την έκβαση του αγώνα, μέχρι το 4ο game το παιχνίδι έδειχνε αρκετά ισορροπημένο (2-2), αλλά από το αμέσως επόμενο και μετά ο Στεφ πάτησε ξανά το γκάζι, παίρνοντας τέσσερα games στη σειρά, έχοντας στο ενδιάμεσο και δύο νέα break, για να ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειές του και να περάσει στον τελικό του Άμπου Ντάμπι (6-2).

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου χρονικά ημιτελικού, ανάμεσα στους Άντρει Ρούμπλεφ και Κάρλος Αλκαράθ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις