fbpx

Mubadala, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ήταν η ευκαιρία για μια καλή προετοιμασία ενόψει του 2023»

Mubadala, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ήταν η ευκαιρία για μια καλή προετοιμασία ενόψει του 2023»

Πρωταθλητής στο Άμπου Ντάμπι αναδείχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επικράτησε του Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-2), στο πλαίσιο του τελικού του τουρνουά επίδειξης με την επωνυμία «Mubadala World Tennis Championship»

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε μία ώρα και 33 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Ρούμπλεφ, αλλά τελικώς τα κατάφερε, πραγματοποιώντας ότι δεν έκανε πριν 3 χρόνια στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης, απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ.

Ο No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης μίλησε κατά τη διάρκεια της απονομής των τροπαίων σχετικά με τον αγώνα απέναντι στον 25χρονο Ρώσο τενίστα, αλλά και γενικότερα για την εβδομάδα που πέρασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ στο τέλος έδωσε και το δικό του σχόλιο για τον αποψινό τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Το απόλαυσα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που βρεθήκατε εδώ για να μας στηρίξετε. Χαίρομαι πραγματικά για τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και μας τίμησε με την παρουσία του. Σ’ ευχαριστούμε Άμπου Ντάμπι», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Όπως είπε και ο Αντρέι, είχαμε πολύ καλά παιχνίδια αυτή την εβδομάδα, αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθαμε όλοι εδώ. Ψάχναμε μια καλή προετοιμασία, μέσω του τουρνουά, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, και νομίζω πως όλα τα παιχνίδια ήταν πολύ δυνατά. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.

Με τον Αντρέι έχουμε μεγάλη προϊστορία, έχουμε αγωνιστεί στο κορτ πολλές φορές. Του εύχομαι μια πάρα πολύ καλή χρονιά, το 2023, και γενικώς ότι καλύτερο».

Σχετικά με τον κόσμο του Άμπου Ντάμπι, είπε: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εμείς ως παίκτες είναι να ενώνουμε τους φιλάθλους. Θεωρώ πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα έπρεπε να στελεχώνουν και μεγαλύτερες διοργανώσεις, υπάρχουν φίλαθλοι από όλα τα έθνη, και αυτό είναι πολύ καλό για το τένις.

Σχετικά με το ποιος θα ήθελε να κερδίσει σήμερα το Μουντιάλ, είπε: «Ας απολαύσουμε έναν ωραίο ποδοσφαιρικό αγώνα, αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Ας μην είμαι διπλωμάτης, αυτό που εύχομαι μόνο είναι να γίνει ένας ωραίος αγώνας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις