fbpx

Mubadala, Τσιτσιπάς-Ρούμπλεφ 2-1: Πρωταθλητής ο Στέφανος στο Άμπου Ντάμπι (pics)

Mubadala, Τσιτσιπάς-Ρούμπλεφ 2-1: Πρωταθλητής ο Στέφανος στο Άμπου Ντάμπι (pics)

Τον τίτλο του τουρνουά επίδειξης με την επωνυμία «Mubadala World Tennis Championship» κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κερδίζοντας με 2-1 σετ τον Αντρέι Ρούμπλεφ (6-2, 4-6, 6-2), μετά από μία ώρα και 33 λεπτά παιχνιδιού.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας βρέθηκε για 2η φορά στον τελικό της εν λόγω διοργάνωσης, με αυτή τη φορά να αναδεικνύεται πρωταθλητής, μιας και την προγενέστερη είχε ηττηθεί από τον Ράφαελ Ναδάλ με 2-1 σετ (6-7(3), 7-5, 7-6(3).

Στο 1ο σετ, ο No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης ξεκίνησε εντυπωσιακά στο κορτ, πραγματοποιώντας σερί με τέσσερα κερδισμένα games, έχοντας στο ενδιάμεσο και δύο break, χτίζοντας από νωρίς τη διαφορά από τον αντίπαλό του (4-0).

Ο 25χρονος Ρώσος απάντησε με love game (40-0), για να μειώσει την απόσταση προσωρινά, αλλά ο Στέφανος με ένα μεγάλο hold στο αμέσως επόμενο (διάρκειας 8 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα), επανάφερε τη διαφορά εκεί που ήθελε (5-1).

Ο Ρούμπλεφ υπερασπίστηκε ξανά το σερβίς του στο 7o game, κρατώντας τον Τσιτσιπά στους 2 πόντους, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να κλείσει το σετ απαντώντας με τον ίδιο τρόπο, και να θέσει τις βάσεις για τη straight νίκη (6-2).

Στο 2ο σετ, το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο μέχρι και το 8ο game, καθώς αμφότεροι υπερασπίζονταν τα σερβίς τους στο ακέραιο (4-4).

Στο αμέσως επόμενο όμως, ο No. 7 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε ένα κομβικής σημασίας love game, με το οποίο πήρε ξανά ένα ισχνό προβάδισμα, απέχοντας μόλις ένα break μακριά από την ισοφάριση των σετ (5-4).

Και το έκανε αυτό το βήμα, σπάζοντας το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή για πρώτη φορά στον αγώνα, για να κλείσει το σετ με το υπέρ του 6-4, οδηγώντας έτσι τη “μονομαχία” τους σε τρίτο και καθοριστικό σετ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα, πραγματοποιώντας μάλιστα ένα νέο σερί με 4 κερδισμένα games, προσθέτοντας δύο νέα break στα στατιστικά του, για να “κλειδώσει” επί της ουσίας τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου (4-0).

Ο Αντρέι μείωσε με νέο love game (40-0), ο Στέφανος έφερε ξανά τη διαφορά στα ίδια επίπεδα, κρατώντας και αυτός τον αντίπαλό του στο μηδέν (5-1), αλλά ο Ρώσος με νέα υπεράσπιση κέρδισε και 2ο game στο τελευταίο σετ.

Τελικώς όμως, ο Έλληνας τενίστας δε χαρίστηκε παραπάνω στο 8ο game, και ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με επιτυχία, μέσα σε αποθέωση από το κοινό του Άμπου Ντάμπι (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις