fbpx

Australia Open: Επιστροφή στη Μελβούρνη με νίκη για τον Τζόκοβιτς (pic,vids)

Australia Open: Επιστροφή στη Μελβούρνη με νίκη για τον Τζόκοβιτς (pic,vids)

Δυναμική επιστροφή πραγματοποίησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη, νικώντας τον Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-0), μέσα σε 2 ώρες και 2 λεπτά αγώνα, παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Australian Open.

Παράλληλα, αυτή ήταν η 35η συνεχόμενη νίκη στην Αυστραλία για τον No. 5 του κόσμου, ενώ προκρίνεται στον 2ο γύρο για 16η συνεχομένη χρονιά του.

Στο 1ο σετ, αμφότεροι έθεσαν σε προτεραιότητα το σερβίς τους μέχρι το 5o game, ώσπου ο 35χρονος Σέρβος τενίστας έκανε το πρώτο break στο αμέσως επόμενο, και απέκτησε ασφαλής διαφορά (4-2). Στη συνέχεια κανένας από τους δύο δεν έσπασε το σερβίς του άλλου και έτσι ο Νόβακ πήρε με ευκολία το πρώτο σετ (6-3).

Στο 2ο σετ, πάλι μέχρι τα μέσα του κανείς από τους δύο δε ξεχώριζε, κρατώντας στο ακέραιο το σερβίς τους, μέχρι που πάλι ο Τζόκοβιτς βρήκε τον τρόπο να σπάσει για δεύτερη φορά το σερβίς του αντιπάλου του, και εν συνεχεία να υπερασπιστεί ξανά το δικό του, ώστε πάλι να θέσει τις βάσεις για την κατάκτηση του σετ.

Τελευταία απάντηση του 29χρονου Ισπανού ήταν να κρατήσει τον Νόλε στον έναν πόντο, στο 9ο game, όμως στο 10ο και τελευταίο ο Σέρβος δε χαρίστηκε και με love game έκλεισε το σετ, απέχοντας ένα βήμα από τη νίκη (6-4)

Στο 3ο και τελευταίο σετ, μόνο ο Νόλε είχε διάθεση στο κορτ, και αυτό αποτυπώθηκε στα στατιστικά, μιας και χάρισε συνολικά 4(!) πόντους σε όλο το σετ, δεν έχασε ούτε ένα game, και πέρασε θριαμβευτικά στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις