fbpx

Πρωταθλητής στα μονά της Λευκωσίας ο Ανδρέας Λοϊζάς

Πρωταθλητής στα μονά της Λευκωσίας ο Ανδρέας Λοϊζάς

Τον τίτλο της ITF Junior διοργάνωσης στη Λευκωσία της Κύπρου με την επωνυμία «Aphrodite Cup» κατέκτησε ο Ανδρέας Λοϊζάς, πραγματοποιώντας το 5/5 στις νίκες, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό και στα διπλά.

Ο 16χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 17χρονου Ιταλού, αλλά και No. 547 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF Junior, Γκιουγιέλμο Βερντέσε με 7-6(3), 6-0, και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στα μονά, ενώ συνολικά έχει άλλες δύο κατακτήσεις στα διπλά.

Για να φτάσει μέχρι τον τελικό, ο No. 4 του ταμπλό της Κύπρου κέρδισε αρχικά τον Καρλ Λαμπίτσκε από τη Γερμανία με 6-0, 6-4, ενώ στον 2ο γύρο επικράτησε στον Ελληνικό “εμφύλιο” του Ηρακλή Καλάνοφ, ο οποίος προερχόταν από τα προκριματικά, με 6-0, 6-2.

Στους “8” νίκησε τον Ρουμάνο Φίλιπ Γκάμπριελ Μπάρα με δυσκολία (6-4, 5-7, 7-5), για να βρεθεί στα ημιτελικά του τουρνουά και να επιβληθεί του Ιβάν Γκρέτσκι με 6-4, 2-6, 6-3, και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Στα διπλά της ίδιας διοργάνωσης, ο Λοϊζάς είχε για παρτενέρ του τον Νικόλαο Μπακιρτζή, με τον οποίο είχαν συγκομιδή τεσσάρων νικών και μίας ήττας, στον τελικό.

Αρχικά νίκησαν το Κυπριακό δίδυμο των Κωνταντίνο Μεγαλέμο και Παύλο Τρύφων με 6-4, 6-3, και στη συνέχεια επικράτησαν των Νικόλαο Χατζηαβραάμ και Άντριαν Κωσνταντίν (Ρουμανία) στο super tie-break (6-7(10), 6-0, 10-7).

Στα ημιτελικά, το Ελληνικό ζευγάρι προκρίθηκε επί των Μαξίμ Γκοτσάροφ και Ιμράν Καϊτμπαέφ με 6-2, 6-7(4), 14-12, σε μία μεγάλη “μάχη” στο super tie-break, ενώ στον τελικό ηττήθηκαν από τους Ούγγρους Νταβίντ Μπακόνι και Άνταμ Ζίλι με 6-4, 3-6, 13-11, φτάνοντας πολύ κοντά στον τίτλο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις