fbpx

Miami Open: Πέμπτος σερί τελικός για Μεντβέντεφ (vid)

Miami Open: Πέμπτος σερί τελικός για Μεντβέντεφ (vid)

O Ντανιίλ Μεντβέντεφ έκαμψε και την αντίσταση του Κάρεν Χατσάνοφ και με 7-6(5), 3-6, 6-3 πέρασε στον τελικό του Miami Open για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ παράλληλα έφτασε στους 5 συνεχόμενους τελικούς, από το Ρότερνταμ μέχρι τη Φλόριντα, (Ρότερνταμ, Ντόχα, Ντουμπάι, Καλιφόρνια, Φλόριντα), αλλά και τις 23 νίκες στα τελευταία 24 ματς!

Μάλιστα ο πρώην Νο. 1 του κόσμου έγινε ο πρώτος παίκτης στο Tour, που φτάνει τουλάχιστον σε 5 τελικούς πριν από τη χωμάτινη σεζόν, μετά από τον Ρότζερ Φέντερερ (2006).

O ημιτελικός ξεκίνησε αρκετά κλειστά, μετά από το δύσκολο hold στο πρώτο service-game του Μεντβέντεφ, που χρειάστηκε να σβήσει το διπλό break-point του συμπατριώτη του, μέχρι το 7ο game με τον Μεντβέντεφ να διατηρεί το προβάδισμα με 4-3. 

Αμέσως μετά ο 27χρονος βρήκε το πρώτο break του ημιτελικού κάνοντας το 5-3 και παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το σετ. Ωστόσο, ο εξαιρετικός Χατσάνοφ των 30 winners και των 27 αβίαστων λαθών, το πήρε άμεσα πίσω μειώνοντας αρχικά σε 5-4 και λίγο μετά ισοφάρισε σε 5-5. 

Το 1ο σκέλος οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου απάντησε και πάλι στο mini break του Μεντβένεφ ισοφαρίζοντας σε 4/4, αλλά από εκεί και πέρα ο Μεντβέντεφ με νέο mini-break έκανε το 6/4 για πάρει το 1ο set με 7/5.

Στο 2ο σετ o Χατσάνοφ από τη μια…ενεργοποίησε το εξαιρετικό του σερβίς, που εμφάνισε στα κορτ της Φλόριντα αυτήν την εβδομάδα, κερδίζοντας το 88% των πόντων (15/17), ενώ παράλληλα ανέβασε το ποσοστό των επιστροφών του βρίσκοντας break στο πρώτο service-game του Μεντβέντεφ (2-0). 

Αυτό σε συνδυασμό με το εξαιρετικό του service του έδωσαν την ευκαιρία να φτάσει στο 1-1 και να οδηγήσει τον πρώτο χρονικά ημιτελικό στο decider. 

Ο Νο16 του κόσμου προσπάθησε να κάνει ζημιά και πάλι στο πρώτο service-game του Μεντβέντεφ, ο οποίος όμως αυτή τη φορά έφτασε σε hold σβήνοντας break-point του αντιπάλου του (1-0).

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Χατσάνοφ σ’ εκείνο το σημείο το έκανε ο Μεντβέντεφ αμέσως μετά βρίσκοντας break παίρνοντας προβάδισμα με 3-1 και αμέσως μετά με 4-1.

Μέχρι το τέλος του αγώνα οι δύο ημιφιναλίστ είχαν μόνο love-game στα σερβίς τους με τον Μεντβέντεφ να φτάνει στη νίκη, αλλά και στην πρόκριση σ’ ένα ακόμα τελικό, εκεί όπου θα περιμένει είτε τον Κάρλος Αλκαράθ, είτε τον Γιάνικ Σίνερ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις