fbpx

Miami Open: Στον τελικό ο τρομερός Σίνερ, έβγαλε νοκ-άουτ τον Αλκαράθ! (vid)

Miami Open: Στον τελικό ο τρομερός Σίνερ, έβγαλε νοκ-άουτ τον Αλκαράθ! (vid)

Ο Γιανίκ Σίνερ, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της ζωής του, πήρε μία από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ στα ημιτελικά του Miami Open, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον μεγάλο τελικό. Ο Νο11 στον κόσμο Ιταλός επιβλήθηκε με 6-7(4), 6-4, 6-2 του κατόχου του τίτλου από το 2022, πετυχαίνοντας έτσι και την πρώτη νίκη της καριέρας του απέναντι σε τενίστα που βρίσκεται στο Νο1 του κόσμου.

Ο Σίνερ ξεκίνησε με εξαιρετική απόδοση το ματς και η επιβράβευση ήρθε στο 4ο γκέιμ όταν έκανε το μπρέικ για να προηγηθεί με 3-1 και με ένα κράτημα του σερβίς στη συνέχεια ανέβηκε στο 4-1. Λίγο αργότερα ο Ιταλός υποχρέωσε όλο το κοινό στο Μαϊάμι να σηκωθεί και να τον χειροκροτήσει, βγαίνοντας νικητής σε ένα αδιανόητο ράλι, που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον “πόντο της χρονιάς”.

Έκτοτε όμως ακολούθησε η ανατροπή των δεδομένων. Ο Αλκαράθ έπιασε απόδοση… στα κόκκινα, βρήκε δύο σερί μπρέικ και προηγήθηκε με 6-5.

Κάπου εκεί όμως ο Σίνερ, σβήνοντας και σετ πόιντ, έβγαλε… ένστικτο επιβίωσης και με νέο μπρέικ ισοφάρισε σε 6-6. Στη διαδικασία του τάι μπρέικ, αν και ο Ιταλός προηγήθηκε με 4-2, με πέντε σερί πόντους ο Αλκαράθ έφτασε στο 7-4 και το κλείσιμο του σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Σίνερ όχι μόνο δεν κατέρρευσε μετά την προηγηθείσα απώλεια, αλλά ξεκίνησε και με μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ. Πάραυτα, ο Αλκαράθ δεν άφησε το αντίπαλό του να νιώσει… άνεση στο προβάδισμά του, απαντώντας με μπρέικ λίγο αργότερα για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Σε κομβική στιγμή εξελίχθηκε το 9ο γκέιμ. Εκεί, μία μικρή αλλά εμφανής πτώση της απόδοσης του νεαρού Ισπανού επέτρεψε στον Σίνερ να βρει νέο μπρέικ για να περάσει μπροστά με 5-4 και κρατώντας μετά το σερβίς του να κλείσει το σετ με 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1 το ματς.

Στο τρίτο σετ, ο 21 ετών Ιταλός έκανε ξανά το βέλτιστο ξεκίνημα, βρίσκοντας εκ νέου μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ. Ο Αλκαράθ, όσο κυλούσε ο χρόνος, έμοιαζε όλο και πιο… τρωτός, αντιμετωπίζοντας μάλιστα προσωρινές ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι (πιθανή κράμπα), έστω κι αν είχε και ένα χαμένο μπρέικ πόιντ στο 6ο γκέιμ.

Εν τέλει, ο Σίνερ βρήκε και δεύτερο μπρέικ στο 7ο γκέιμ για να ανεβεί στο 5-2 και με ένα ακόμη κράτημα του σερβίς έφτασε στο 6-2, δίνοντας τέλος στο ματς έπειτα από ακριβώς 3 ώρες μάχης.

Στον μεγάλο τελικό ο Γιανίκ Σίνερ θα αντιμετωπίσει τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος επικράτησε νωρίτερα με 7-6(5), 3-6, 6-3 του Κάρεν Χατσάνοφ. Σημειώνεται πως ο Κάρλος Αλκαράθ με αυτή την ήττα του θα απολέσει πλέον και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, με την κορυφή να περνάει την ερχόμενη Δευτέρα στα χέρια του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις