fbpx

Billie Jean King Cup, Ελλάδα-Μάλτα 2-1: Νίκη στο διπλό για την Εθνική και πάει για την πρόκριση με Βοσνία

Billie Jean King Cup, Ελλάδα-Μάλτα 2-1: Νίκη στο διπλό για την Εθνική και πάει για την πρόκριση με Βοσνία

Σπουδαία επικράτηση στο διπλό για την Εθνική Ελλάδος, στο τελευταίο παιχνίδι του tie με την Μάλτα για το Billie Jean King Cup, και δεύτερη διαδοχική νίκη στον όμιλο, η οποία αυξάνει πολύ τις πιθανότητες πρόκρισης στα play off ανόδου, το Μεγάλο Σάββατο (15/4).

Στο διπλό, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ επικράτησαν των Ελάιν Γκενοβίσε και Έλεν Πελλικάνο με 6-1, 6-2, και έκαναν το 2/2 στα ties για τη “γαλανόλευκη” στη διοργάνωση της Πορτογαλίας.

Στα προηγούμενα παιχνίδια, η Βαλεντίνη άνοιξε το σκορ για την Εθνική νικώντας την Ελάιν Γκενοβίσε με 6-1, 6-2, μέσα σε μία ώρα και 5 λεπτά αγώνα, ενώ η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε από τη μαχητική Φραντσέσκα Κούρμι με 4-6, 7-6, 6-4.

Αύριο Μεγάλη Πέμπτη (13/4), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει κόντρα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, και σε περίπτωση νέας νίκης, τότε θα έχουμε εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία μας στα play off ανόδου, με τη λογική να λέει πως θα μας ακολουθήσει εκεί η Πορτογαλία.

Θυμίζουμε, το ρόστερ μας αποτελείται από τις Μαρία Σάκκαρη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Μάρθα Ματούλα, ενώ αρχηγός της Ελληνικής αποστολής είναι η Αγνή Στεφάνου.

Pool A:

Βαθμολογία:
1. Πορτογαλία 3-0 (7-2)
2. Ελλάδα 2-0 (5-1)
3. Βοσνία Ερζεγοβίνη 1-1 (3-3)
4. Μάλτα 0-3 (3-6)
5. Ισραήλ 0-2 (0-6)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις