fbpx

Billie Jean King Cup: Κόντρα στη Μάλτα η Εθνική για τη δεύτερη διαδοχική νίκη

Billie Jean King Cup: Κόντρα στη Μάλτα η Εθνική για τη δεύτερη διαδοχική νίκη

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Εθνική Ελλάδος στο Billie Jean King Cup, που διεξάγεται στην πόλη Οέιρας της Πορτογαλίας, καθώς επικράτησε 3-0 στο tie με το Ισραήλ, και θα αντιμετωπίσει σήμερα Μεγάλη Τετάρτη (12/4, 13:00) τη Μάλτα, με στόχο το 2/2.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, χωρίς να βάλει στη σύνθεσή του το “βαρύ όπλο”, τη Μαρία Σάκκαρη, κατάφερε να επιβληθεί εύκολα και στα τρία παιχνίδια με τις Ισραηλινές, και αν αυτό επιτευχθεί και σήμερα, τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητές μας για την άνοδο στην 1η κατηγορία.

Την αρχή έκανε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, νικώντας την Μίκα Μπάτσνικ με 6-2, 6-0, για να ακολουθήσει η εξίσου επιβλητική εμφάνιση της Δέσποινας Παπαμιχαήλ κόντρα στην Λίνα Γκλούσκο, την οποία και κέρδισε με 6-1, 6-1. Στο διπλό, Γραμματικοπούλου και Ματούλα δε συνάντησαν προβλήματα κόντρα στις Μίκα Ντάγκαν Φρούτσμαν και Σάβιτ Κίμτσι, και τις κέρδισαν με 6-1, 6-0.

Η σημερινή μας αντίπαλος, η Μάλτα, μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα ties, κόντρα σε Βοσνία Ερζεγοβίνη και Πορτογαλία, και αν ηττηθεί από την Εθνική δε θα έχει πιθανότητες πρόκρισης στα play off ανόδου, που θα διεξαχθούν το Μεγάλο Σάββατο (15/4). Στο άλλο tie του ομίλου, η Βοσνία θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ, ενώ η οικοδέσποινα ομάδα θα έχει ρεπό.

Θυμίζουμε, πως η “γαλανόλευκη” αποτελείται από τις Μαρία Σάκκαρη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Μάρθα Ματούλα, ενώ αρχηγός της Ελληνικής αποστολής είναι η Αγνή Στεφάνου.

Pool A:

Βαθμολογία:
1. Πορτογαλία 2-0 (5-1)
2. Ελλάδα 1-0 (3-0)
3. Βοσνία Ερζεγοβίνη 1-0 (2-1)
4. Μάλτα 0-2 (2-4)
5. Ισραήλ 0-2 (0-6)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις