fbpx

Billie Jean King Cup: “Υπέταξε” και την Εσθονία η Εθνική και ανέβηκε στην 1η κατηγορία!

Billie Jean King Cup: “Υπέταξε” και την Εσθονία η Εθνική και ανέβηκε στην 1η κατηγορία!

Σπουδαία επικράτηση για την Εθνική Ελλάδος στο tie με την Εσθονία, στο πλαίσιο των play off ανόδου του Billie Jean King Cup, που δίνει την άνοδο στην 1η κατηγορία της διοργάνωσης. Η “γαλανόλευκη” επικράτησε και στα δύο παιχνίδια της σειράς, και ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο την εβδομάδα στο Οέιρας της Πορτογαλίας.

Αρχικά, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με την Εσθονία εκπρόσωπος της Εθνικής στο κορτ ήταν η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Ελένα Μαλίγκινα με 6-2, 6-4, και άνοιξε το δρόμο για την άνοδο στο Group I.

Τη σκυτάλη πήρε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που κοντραρίστηκε με το δυνατό χαρτί της αντίπαλης ομάδας, και άλλοτε No. 2 του κόσμου, Ανέτ Κονταβέιτ. Η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε εμφατικά με 6-2, 6-4, και ολοκλήρωσε εκεί το tie, καθώς δεν έγινε (και δε χρειάστηκε) το προγραμματισμένο διπλό.

Κάπως έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβηκε εκεί που μας αξίζει, και χωρίς μάλιστα να αγωνιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, μιας και ταλαιπωρείται από ίωση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις