fbpx

ATP Tour: Καταργεί πλήρως τους επόπτες γραμμών από το 2025

ATP Tour: Καταργεί πλήρως τους επόπτες γραμμών από το 2025

Η τεχνολογία ELC (Electronic Line Calling) θα αντικαταστήσει τον ανθρώπινο παράγοντα ολοκληρωτικά μέσα στα επόμενα χρόνια.

 Το ELC Live χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο ATP Finals του 2017 στο Μιλάνο και από τότε έγινε διαθέσιμο εθελοντικά για όλα τα τουρνουά κάνοντας την εμφάνισή του τόσο στο αυστραλιανό όπεν όσο και στο US Open.

 Πολλές είναι οι εταιρείες που πήραν την έγκριση για να παρέχουν την συγκεκριμένη τεχνολογία σε σκληρά κορτ και σε αυτά από γρασίδι ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι δοκιμές για τις χωμάτινες επιφάνειες. Η ΑTP από την πλευρά της αναφέρει ότι η απόφαση να καταργήσει τους επόπτες γραμμών κινείται στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης της ακρίβειας και της σταθερότητας σε όλα τα τουρνουά και σε όλες τις επιφάνειες.

Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλα τα τουρνουά της ATP Tour από το 2025 αν και τα Grand Slam θα συνεχίσουν να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις. Τα δύο σε σκληρά κορτ κινούνται ήδη στο ίδιο μήκος κύματος ενώ επιφυλακτικοί προς το παρόν παραμένουν οι διοργανωτές του Roland Garros και του Wimbledon.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις