fbpx

Rome Masters, Τσιτσιπάς-Μουζέτι 2-0: Στους “8” της Ρώμης ο Στέφανος με νέα εξαιρετική εμφάνιση (vid)

Rome Masters, Τσιτσιπάς-Μουζέτι 2-0: Στους “8” της Ρώμης ο Στέφανος με νέα εξαιρετική εμφάνιση (vid)

Άψογος για ένα ακόμα παιχνίδι του στη Ρώμη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επικράτησε και του Λορέντζο Μουζέτι με 7-5, 7-5, μέσα σε μία ώρα και 52 λεπτά αγώνα, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα προημιτελικά του Rome Masters, με αντίπαλο τον Μπόρνα Τσόριτς.

Παρά την κούραση, τις συνεχείς διακοπές στις αναμετρήσεις του από τη βροχή (πλην της σημερινής μέρας), και γενικά το άστατο πρόγραμμα λόγω των αναβολών, ο Στέφανος παρέμεινε σταθερός στην απόδοσή του, διατήρησε το καλό-επιθετικό του παιχνίδι, και δίκαια βρίσκεται στους καλύτερους “8” της ATP 1000 διοργάνωσης.

Θυμίζουμε πως μερικές ώρες πριν είχε αγωνιστεί ξανά στο κεντρικό κορτ, για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση με τον Λορέντζο Σονέγκο, τον οποίο κέρδισε σε… δύο δόσεις. Το βράδυ της Δευτέρας (15/5) πήρε το 1ο σετ με 6-3, και το μεσημέρι της Τρίτης (16/5) κατέκτησε στο tie-break και το 2ο σετ με 7-6(3), για να βρεθεί στους “16”.

Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι η 5η διαδοχική επικράτηση του κόντρα στον Μουζέτι, παραμένοντας αήττητος στις μεταξύ τους διαμάχες, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές του να πιάσει τον στόχο της υπεράσπισης των 600 βαθμών που έχει να καλύψει, μιας και πέρσι ο Στεφ είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της Ρώμης.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Τσιτσιπάς – Μουζέτι 2-0 ΣΕΤ |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Τσιτσιπάς – Μουζέτι 2-0 ΣΕΤ |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i4thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8xNy8wMC8wMl8xNl82NDY0MTk4OGVjMTk0LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M19S”,”uploadDate”:”2023-05-17T00:00:48.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cso3ygv2d9wh”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, καθώς πήρε το εναρκτήριο game χωρίς να κινδυνέψει, ενώ στο αμέσως επόμενο έφτασε σε διπλό break point, και το εκμεταλλεύτηκε με την πρώτη ευκαιρία, παίρνοντας από νωρίς διαφορά ασφαλείας (2-0).

Κρατώντας τον Μουζέτι στο μηδέν, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε και τρίτο διαδοχικό game, και στη συνέχεια έφτασε πολύ κοντά στο να μεγαλώσει κι’ άλλο τη διαφορά, όμως αυτή τη φορά ο No. 19 του κόσμου κατάφερε να σώσει δύο break point, και με το πρώτο του πλεονέκτημα να πάρει το πρώτο του game (3-1).

Αμφότεροι σέρβιραν με επιτυχία στα επόμενα δύο games, έχοντας “απεγκλωβιστεί” από break point του αντιπάλου τους (4-2), για να επαναφέρει τις ισορροπίες στο ακέραιο ο 21χρονος Ιταλός στην έκβαση του αγώνα, αρχικά σβήνοντας το break του Στέφανου, και μετά με το πρώτο του love game (4-4).

Με ένα μεγάλο hold, ο Τσιτσιπάς πήρε το service game του, ο Μουζέτι κράτησε τον Στέφανο στον έναν πόντο στην εξέλιξη, όμως στο φινάλε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας πήρε δύο διαδοχικά games, προσθέτοντας ένα ακόμα break στο ενεργητικό του, για να βάλει τα θεμέλια της νίκης (7-5).

Στο 2ο σετ, αν και ο Στέφανος ξεκίνησε πάλι πρώτος από τη γραμμή του σερβίς, ήταν η σειρά του Μουζέτι να κάνει πρώτος break, και το έκανε άμεσα, ενώ στη συνέχεια κράτησε στο μηδέν τον αντίπαλό του, για να “χτίσει” μια σεβαστή διαφορά (2-0).

Η απόσταση μεταξύ των δύο έμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι και το 4ο game (3-1), για να επανέλθει δυναμικά στο παιχνίδι ο Έλληνας τενίστας, και με σερί τριών κερδισμένων games, αλλά και σβήνοντας το break που δέχθηκε με το “καλησπέρα”, όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά και προσπέρασε τον Λορέντζο για πρώτη φορά στο 2ο μέρος (4-3).

Άμεσα ισοφάρισε ο Ιταλός, που δεν έδωσε ούτε πόντο από το σερβίς του (4-4), αλλά και ο Τσιτσιπάς διατήρησε άψογο το σερβίς του με love game, επαναφέροντας ξανά την ισχνή διαφορά του (5-4). Στο 10ο game, ο Στέφανος έφτασε σε τετραπλό(!) match point, όμως δεν κατάφερε να επωφεληθεί σε καμία των περιπτώσεων, και έτσι οι δύο πρωταγωνιστές οδηγήθηκαν σε νέα ισοπαλία (5-5).

Στο φινάλε της αναμέτρησης, ο Τσιτσιπάς με νέο δικό του love game (40-0) απείχε ξανά ένα game μακριά από τη νίκη, και έχοντας πάλι διπλή ευκαιρία για να την κατακτήσει τα κατάφερε, κλείνοντας της αναμέτρηση με το 4ο προσωπικό του break (7-5).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις