fbpx

Rome Masters: Κόντρα στον Τσόριτς ο Τσιτσιπάς για την πρόκριση στα ημιτελικά της Ρώμης

Rome Masters: Κόντρα στον Τσόριτς ο Τσιτσιπάς για την πρόκριση στα ημιτελικά της Ρώμης

Το βράδυ της Πέμπτης (18/5) θα διεκδικήσει την πρόκριση στον ημιτελικό του Rome Masters ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Μπόρνα Τσόριτς, που είναι παραδοσιακά ένας δύσκολος αντίπαλος για τον 24χρονο Έλληνα τενίστα.

Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κορτ της Ρώμης, και η ώρα έναρξής της εκτιμάται λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), ενώ ώρες νωρίτερα (16:00) θα διεξαχθεί ο άλλος προημιτελικός της ημέρας, ανάμεσα σε Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Γιανίκ Χάνφμαν. Και τα δύο παιχνίδια θα μεταδοθούν από το COSMOTESPORT 6HD.

Ο No. 5 του κόσμου μετρά μόλις δύο νίκες σε πέντε αναμετρήσεις κόντρα στον 26χρονο Κροάτη, ενώ αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που συναντιούνται σε χωμάτινη επιφάνεια. Η πρώτη φορά που αγωνίστηκαν αντίπαλοι στο χώμα ήταν πριν πέντε χρόνια (2018) και πάλι στη Ρώμη, με τον Τσιτσιπά να προκρίνεται στον 3ο γύρο, έπειτα από εγκατάλειψη του Τσόριτς στο 1ο σετ (4-1).

Μετέπειτα, ο No. 16 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε τον Έλληνα πρωταθλητή στις επόμενες τρεις αναμετρήσεις τους, στους “32” του US Open (2020), στον τελικό του Σινσινάτι πέρυσι (2022), και στους “16” της Βιέννης πέρυσι (2022), όμως ο Στέφανος κέρδισε το τελευταίο χρονικά παιχνίδι τους στην Αυστραλία, για το United Cup.

Ο Κροάτης μέχρι σήμερα μετρά τρεις διαδοχικές νίκες-προκρίσεις στο ATP 1000 τουρνουά της γειτονικής μας χώρας, έχοντας αποκλείσει τους Μοντέιρο, Μπαένα και την έκπληξη της διοργάνωσης, τον Ούγγρο Μαροζάν (απέκλεισε τον Αλκαράθ), και θα επιδιώξει την τέταρτη σερί νίκη κόντρα στον Τσιτσιπά, για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στους “4”.

Αντίθετα, ο Στέφανος θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίσταται το πρόγραμμά του λόγω των ασταμάτητων βροχοπτώσεων και των αναβολών στα παιχνίδια του, ενώ διατηρεί ακόμα τον στόχο της υπεράσπισης των 600 βαθμών, μιας και πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό (είχε ηττηθεί από τον Τζόκοβιτς).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις