fbpx

Rome Masters, Μεντβέντεφ-Τσιτσιπάς 2-0: Αποκλείστηκε ο Στέφανος μετά από πολύωρη και βροχερή “μάχη” (vid)

Rome Masters, Μεντβέντεφ-Τσιτσιπάς 2-0: Αποκλείστηκε ο Στέφανος μετά από πολύωρη και βροχερή “μάχη” (vid)

Δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στον μεγάλο τελικό του Rome Masters ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μιας και ηττήθηκε από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 7-5, 7-5, έπειτα από 2 ώρες και 12 λεπτά καθαρού αγώνα, αλλά συνολικά 7 ώρες παραμονής, αναμονής και έντασης στο βροχερό κεντρικό κορτ της Ρώμης.

Κάθε σετ του παιχνιδιού είχε τη δική του ιστορία, με εντάσεις, αγωνία, αλλά και αμφιβολίες για το αν συνεχιστεί το παιχνίδι, το πότε θα ξεκινήσει πάλι, πότε θα ξανά-σταματήσει, και ποιος θα βγει νικητής φυσικά, μετά από την πολύωρη ταλαιπωρία και για τους δύο πρωταγωνιστές.

Εν τέλει όμως ο Μεντβέντεφ βγήκε νικητής με καθαρή νίκη στα δύο σετ, πήρε την 12η νίκη του σε βάρος του Έλληνα πρωταθλητή (12-4), και αύριο θα αγωνιστεί στον 33ο τελικό της καριέρας του, για να διεκδικήσει τον παρθενικό του τίτλο στην clay season, αλλά και τον 20ο συνολικά, κόντρα στον φιλόδοξο Χόλγκερ Ρούνε, που επικράτησε νωρίτερα με ανατροπή του Κάσπερ Ρουντ.

Το ματς:

Στο 1ο σετ, αν και ο 27χρονος Ρώσος μπήκε καλύτερα στο κορτ κάνοντας break με το “καλησπέρα”, εκμεταλλευόμενος το νωθρό ξεκίνημα του Στέφανου, ο No. 5 του κόσμου κατάφερε να βρει απάντηση στο break στο 8ο game, και να επαναφέρει τις ισορροπίες στο ακέραιο, λίγες στιγμές πριν την πρώτη και μεγάλη διακοπή λόγω της βροχής.

Όταν επέστρεψαν οι δύο τενίστες στο κορτ για να συνεχίσουν το… έργο τους, μετά από 3,5 ώρες(!), ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε το σερβίς του, το ίδιο έκανε και ο No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως στο φινάλε της πρώτης στροφής του αγώνα βρήκε νέο καθοριστικό break, για να σερβίρε για το σετ στη συνέχεια με επιτυχία (7-5).

Στην επανάληψη, με τον Έλληνα πρωταθλητή φανερά εκνευρισμένο με το box του, και συγκεκριμένα με τη μητέρα του που μιλούσε στα Ρώσικα, και πάλι ο Μεντβέντεφ κατάφερε να μπει καλύτερα στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο, πραγματοποιώντας νέο break, αλλά και νέο service game για το ασφαλές προβάδισμα (2-0).

Η διαφορά παρέμεινε ως έχει στα επόμενα δύο games (3-1), για να έρθει το επιθετικό “ξέσπασμα” του Στεφ, που μείωσε με δικό του service game αρχικά, απάντησε στο break στο 6ο game, και προσπέρασε με νέα επιτυχημένη υπεράσπιση του σερβίς του (4-3).

Κράτησε ο Έλληνας τενίστας το ισχνό του προβάδισμα μέχρι το 9ο game, αλλά και πάλι στον επίλογο του ματς τον τελευταίο λόγο απέκτησε ο Ντανιίλ, που ισοφάρισε με δικό του άψογο σερβίς, βρήκε ξανά τον τρόπο να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά, και φτάνοντας σε διπλό match point έκλεισε τη θέση του στον αυριανό (Κυριακή 21/5) μεγάλο τελικό της Αιώνιας Πόλης.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς 2-0 ΣΕΤ |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς 2-0 ΣΕΤ |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8yMC8yMC80NF8yM182NDY5MzEyNzE1MDIyLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT5M32S”,”uploadDate”:”2023-05-20T20:43:20.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-csre947a07kx”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις