fbpx

Rome Masters: Εγκατέλειψε η Καλίνινα – Πρωταθλήτρια στη Ρώμη η Ριμπάκινα (vid)

Rome Masters: Εγκατέλειψε η Καλίνινα – Πρωταθλήτρια στη Ρώμη η Ριμπάκινα (vid)

Τον τίτλο του Rome Masters κατέκτησε η Έλενα Ριμπάκινα, μετά από εγκατάλειψη της Ανχελίνα Καλίνινα στις αρχές του 2ου σετ, με την ίδια ωστόσο να διατηρεί προβάδισμα νίκης μέχρι εκείνο το σημείο (6-4, 1-0).

Η 26χρονη Ουκρανή, μετά την ολοκλήρωση του εναρκτήριου game της δεύτερης στροφής του αγώνα, ενημέρωσε πως δε μπορεί να συνεχίσει περαιτέρω την αναμέτρηση, εξαιτίας του τραυματισμού της στο αριστερό πόδι, και μ’ αυτόν τον άδοξο τρόπο γράφτηκε ο επίλογος μιας βροχερής και γεμάτη ένταση ημέρα στην Αιώνια Πόλη.

Αυτός είναι ο 2ος φετινός τίτλος σε WTA1000 τουρνουά για την 23χρονη Καζάκα, και συνολικά ο 5ος στην καριέρα της σε 14 συμμετοχές της σε τελικούς, ενώ η κατάκτηση της Ρώμης σημαίνει και την άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη κατά δύο θέσεις (από το No. 6 στο No. 4).

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο σετ η No. 47 του κόσμου ξεκίνησε καλύτερα στο κεντρικό κορτ, μιας και έκανε break με το “καλησπέρα”, ενώ στην εξέλιξη του ματς υπερασπίστηκε άψογα το σερβίς της (2-0).

Κράτησε την υπέρ της διαφορά μέχρι το 4ο game (3-1), όμως μετά η Ριμπάκινα βρήκε ρυθμό, και με ένα σύντομο σερί κατάφερε να πάρει στα χέρια της το ισχνό προβάδισμα, σβήνοντας και το αρχικό break (4-3).

Διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ μέχρι και το 9ο game, και στο φινάλε του πρώτου μέρους έκανε νέο break η Ριμπάκινα, και έκλεισε ιδανικά το σετ βάζοντας τα θεμέλια της νίκης (6-3).

Όταν επέστρεψαν οι δύο τενίστριες ξανά στη δράση, η Καζάκα πήρε το πρώτο game με καλό σερβίς, αλλά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε εκεί λόγω του τραυματισμού της Καλίνινα (1-0).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις