fbpx

Τσιτσιπάς: «Δε με ενόχλησε ο χορός του Μεντβέντεφ, το έκανα και εγώ παλιότερα» (vid)

Τσιτσιπάς: «Δε με ενόχλησε ο χορός του Μεντβέντεφ, το έκανα και εγώ παλιότερα» (vid)

Για όλους και για όλα μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον πρώτο του αγώνα στο Παρίσι για το φετινό Roland Garros, κατά το οποίο επικράτησε του Γίρι Βέσελι με με 3-1 σετ (7-5, 6-4, 4-6, 7-6(7), κάνοντας ιδανική αρχή στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας ρωτήθηκε για το χθεσινό του παιχνίδι, για τις αλλαγές στην εμφάνισή του (ξυρισμένο πρόσωπο), ενώ έδωσε απαντήσεις τόσο για τον πανηγυρισμό στο κερδισμένο match point του, όσο και για το αν τον ενόχλησε ο… χορός του Ντανιίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό της Ρώμης.

Φυσικά ο Στέφανος είχε τη διάθεση να απαντήσει σ’ όλες τις ερωτήσεις, δίχως να αφήσει απορίες στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, και μάλιστα επέλεξε να αναφέρει και τον Κάρλος Αλκαράθ μέσα στην απάντηση του, σχετικά με το νέο λουκ στο πρόσωπό του.

«Είχα τη δυνατότητα να μείνω στο γήπεδο περισσότερο και να δοκιμάσω κάποια πράγματα, τα οποία δεν θα μπορούσα να κάνω σε ματς των τριών σετ. “Σπατάλησα” περισσότερο χρόνο, παίχτηκε πολύ περισσότερο τένις, όμως στο τέλος βρήκα τον ρυθμό μου.

Ήταν δύσκολο με αυτόν τον αντίπαλο να μπω σε μεγάλα ράλι, ίσως έτσι το ένιωσα. Υπήρξαν σημαντικές στιγμές όπου τα σερβίς του ήταν βαθιά και δυνατά, και δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να μπω στον πόντο και να επιβάλλω τον δικό μου ρυθμό. Ήταν δύσκολος αντίπαλος. Δεν ξέρω αν το χώμα είναι η αγαπημένη του επιφάνεια, αλλά έπαιξε καλό τένις σήμερα».

Σχετικά με τις αλλαγές στο λουκ του, απάντησε: «Είπα ευχαριστώ στον Καρλίτο (Αλκαράθ) στην προπόνηση που κάναμε και δεν ξέρω αν κατάλαβε γιατί. Του χρωστάω πολλά για τη “φρεσκάδα” στο Tour. Το συζητούσα με κάποιον τις προάλλες, είναι τόσο ανταγωνιστικός αλλά έχει πάντα το χαμόγελο στα χείλη, είναι χαρισματικός και εκπέμπει θετική ενέργεια. Νομίζω ότι αυτό βοήθησε στην εξέλιξή του ως παίκτης και στη σταθερότητά του. Δείχνει να το διασκεδάζει.

Πέρσι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σκεφτόμουν ότι κι εγώ πρέπει να το βάλω εντάξω στο παιχνίδι μου. Οι παίκτες συγκεντρώνονται περισσότερο σε τεχνικά πράγματα και όχι σε τέτοια. Τον θαυμάζω γι’ αυτό που είναι και νομίζω ότι μπορώ να γίνω έτσι. Αλήθεια το πιστεύω. Χάρη σε εκείνον είμαι πιο χαρούμενος όταν παίζω τένις»

Αναφορικά με τον πανηγυρισμό του, ο Στέφανος είπε: «Ήταν μια πνευματική νίκη, χρειάστηκε καθαρό μυαλό και σωστές αποφάσεις τις δύσκολες στιγμές. Γι’ αυτό πανηγύρισα έτσι. Μου άρεσε και πάρα πολύ όταν το έκανε ο Σταν Βαβρίνκα, οπότε είναι ένας νέος πανηγυρισμός, ας πούμε».

Με το αν ενοχλήθηκε από τον πανηγυρισμό-χορό του Μεντβέντεφ, είπε: «Μάλλον θα έχουμε από έναν χορό σε κάθε αγώνα. Είχα πλάκα, δεν ενοχλήθηκα, ούτε στεναχωρήθηκα. Έκανα και το ίδιο πριν από μερικούς μήνες. Είχα μεγάλες προσδοκίες για εκείνο το παιχνίδι, αλήθεια πίστευα ότι ήταν η ευκαιρία μου να πάω στον τελικό. Έχω αποδείξει ότι μπορώ να καταφέρω πολλά σ’ αυτή την επιφάνεια. Αλλά απ’ όταν μπήκα στο κορτ ήξερα πως είχα απέναντί μου έναν διαφορετικό παίκτη, που είχε παίξει πολύ καλό τένις και περίμενα μόνο κάτι καλό από αυτόν.

Δεν περίμενα να παίξει τόσο καλά όσο έπαιξε εν τέλει, αλλά αυτό μου δίνει ώθηση να είμαι πιο συγκεντρωμένος, αποφασισμένος και προσγειωμένος στο παιχνίδι μου. Με αιφνιδίασε η δύναμη που μπόρεσε να βγάλει στο παιχνίδι του, και μου έδωσε μια νέα ιδέα για το πόσο καλά μπορεί να παίξει στο χώμα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις