fbpx

Roland Garros: “Καθάρισε” τον Μπαένα και πέρασε στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς (vid)

Roland Garros: “Καθάρισε” τον Μπαένα και πέρασε στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς (vid)

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο δεύτερο παιχνίδι του στο Roland Garros, καθώς επικράτησε του Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα με 6-3, 7-6(4), 6-2, μετά από δύο ώρες και 17 λεπτά αγώνα, και έκλεισε τη θέση του για τον 3ο γύρο του Grand Slam του Παρισιού.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας στάθηκε πολύ καλά από τη γραμμή του σερβίς στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, και “χτυπώντας” με δύο break στην αρχή και στο τέλος του πρώτου σετ, απέκτησε τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Ο No. 57 του κόσμου ανέβασε την απόδοσή του στη δεύτερη στροφή του αγώνα, μένοντας κοντά στο σκορ μέχρι το φινάλε, όμως στο tie-break και πάλι ο Στέφανος ήταν πιο ψύχραιμος, για να κάνει το 2-0 και να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση.

Στο 3ο και τελευταίο σετ ο Στέφανος ήταν καταιγιστικός στο Suzanne Lenglen, και ουσιαστικά “τελείωσε” το ματς από νωρίς με ένα σερί κερδισμένων games, για να πάρει την καθαρή νίκη και να περιμένει στους “32” είτε τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, είτε τον Νούνο Μπόργες.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη του Τσιτσιπά σε βάρος του 30χρονου Ισπανού, μετά τα προημιτελικά του Εστορίλ το 2018, ενώ έφτασε και τις 20 νίκες στη Γαλλική πρωτεύουσα, σε 26 παιχνίδια που έχει δώσει συνολικά (20-6).

Στο φετινό Tour τρέχει ρεκόρ 29-8, και σίγουρα θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, ώστε να παραμείνει “ζωντανός” στους στόχους του, τόσο για την υπεράσπιση των 180 βαθμών που έχει να καλύψει, όσο και για την ενδεχόμενη άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη, με ελπίδες και για το No. 1.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο Μπαένα ξεκίνησε να σερβίρει πρώτος και το έκανε καλά στο εναρκτήριο game, όμως μετά παρέδωσε τα ηνία στον Στέφανο, που με σερί 3/3 κερδισμένα games, αλλά και ένα break στο ενδιάμεσο, πήρε ασφαλή διαφορά (3-1).

Ο Έλληνας πρωταθλητής κράτησε την απόσταση ως έχει μέχρι το 8ο game (5-3), και με νέο break στο φινάλε του πρώτου μέρος ολοκλήρωσε το πρώτο βήμα για τη νίκη, για να πάρει και το πρώτο σερβίς του 2ου σετ (6-3).

Με δύο επιτυχημένα service game ξεκίνησε τις προσπάθειές του για το 2-0 ο Τσιτσιπάς, όμως και ο Ισπανός δεν επέτρεπε να μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ τους (2-1). Η συνέχεια όμως ήταν αρκετά αμφίρροπη, καθώς είχαμε 4(!) διαδοχικά break εκατέρωθεν, και έτσι η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, μέχρι το 7ο game (4-3).

Οι σίγουροι πόντοι και τα service game επανήλθαν στο προσκήνιο, και έτσι οι δύο “μονομάχοι” οδηγήθηκαν σε tie-break, για να λύσουν εκεί τις διαφορές τους (6-6). Μετά από σχεδόν 11 λεπτά, ο Τσιτσιπάς κέρδισε με επιμέρους σκορ 7-4, και πλέον του έλειπε ένα ακόμα σετ για την πρόκριση (7-6(4).

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, ο No. 5 του κόσμου δεν ήθελε να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης, και με σερί 4/4 κερδισμένα games, αλλά και προσθέτοντας δύο νέα break στο ενεργητικό του, “κλείδωσε” την επικράτηση του στο Suzanne Lenglen (4-0).

Ο Μπαένα υπερασπίστηκε το σερβίς του σε δύο περιπτώσεις, κρατώντας προσωρινά την απόσταση στα τρία games, όμως στο 8ο και τελευταίο game ο Στέφανος βρέθηκε σε διπλό match point, και φυσικά δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο, για να πάρει δίκαια και καθαρά τη νίκη από τον Ισπανό (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις