fbpx

Roland Garros: Στον τελικό ο Τζόκοβιτς για το 23ο Grand Slam της καριέρας του! (vid)

Roland Garros: Στον τελικό ο Τζόκοβιτς για το 23ο Grand Slam της καριέρας του! (vid)

Την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ξεπερνώντας το εμπόδιο του ψυχωμένου και εξαιρετικού σε όλο το τουρνουά, Κάρλος Αλκαράθ, με 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, μετά από 3 ώρες και 24 λεπτά παιχνιδιού.

Ο 36χρονος Σέρβος έπαιξε άριστα στο πρώτο σετ, έχοντας χρειαστεί μόλις ένα break για να πάρει τα ηνία, και έτσι έκανε το πρώτο βήμα για την νίκη. Στο 2ο μέρος ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης άντεξε στην πίεση και επανάφερε τις ισορροπίες.

Στο ξεκίνημα του 3ου σετ όμως, μετά από ένα άτσαλο πάτημα σε μία προσπάθεια επιστροφής της μπάλας, ο 20χρονος Ισπανός φάνηκε πως τραυματίστηκε στη γάμπα του, και αυτό του κόστισε τη μείωση της απόδοσής του στη συνέχεια, με τον Νόλε να φτάνει εύκολα από εκείνο το σημείο και μετά στην πρόκριση.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Τζόκοβιτς κόντρα στον Αλκαράθ, σε δύο αναμετρήσεις που έχουν παίξει ως τώρα. Παράλληλα, έφτασε τις 91 νίκες στο χωμάτινο Major της Γαλλικής πρωτεύουσας (91-16), ενώ το ρεκόρ του σε όλα τα Grand Slam μέχρι σήμερα είναι 347-47.

Η πρόκριση αυτή είναι η No. 34 σε τελικό Grand Slam, έχοντας τους περισσότερους από κάθε άλλον στην ιστορία, και με μία νίκη ακόμα θα κατακτήσει τον 23ο τίτλο του στις εν λόγω διοργανώσεις, κάτι που επίσης θα αποτελεί ιστορικό γεγονός, μιας και θα’ ναι ο πρώτος που το καταφέρνει.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως με την κατάκτηση του τίτλου στο Παρίσι, ο Νόλε θα επιστρέψει και στο No. 1 της ATP κατάταξης, “εκθρονίζοντας” τον Καρλίτο από εκεί μετά από παραπάνω από έναν μήνα παρουσίας του.

Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, στην Πόλη του Φωτός, ο Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον νικητή της βραδινής “μονομαχίας” ανάμεσα στον περσινό φιναλίστ της διοργάνωσης, τον Κάσπερ Ρουντ, και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο τελικός θα αρχίσει στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί από τις συχνότητες του Eurosport και του Eurosport Player.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις