fbpx

Roland Garros: Διατήρησε τα σκήπτρα της στο Παρίσι η Σφιόντεκ! (vid)

Roland Garros: Διατήρησε τα σκήπτρα της στο Παρίσι η Σφιόντεκ! (vid)

Νέα μεγάλη διάκριση για την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, την Ίγκα Σφιόντεκ, που έκαμψε την αντίσταση της ψυχωμένης Καρολίνα Μούχοβα με 6-2, 5-7, 6-4 στον τελικό του Roland Garros, και στέφθηκε back to back πρωταθλήτρια στο Παρίσι.

Η 22χρονη Πολωνή έπιασε τα τέσσερα Grand Slam στην έως τώρα καριέρα της, όπου τα τρία είναι εδώ στην Γαλλική πρωτεύουσα, ενώ εξασφάλισε και την παραμονή της στην κορυφή του κόσμου, έχοντας πίσω της την Αρίνα Σαμπαλένκα στο Νο. 2, με τη διαφορά τους κοντά στους χίλιους βαθμούς.

Έφτασε τους τρεις φετινούς τίτλους, αλλά και τους 14 μέχρι σήμερα, ενώ η φιναλίστ Μούχοβα αγωνίστηκε στον 3ο τελικό της, και πρώτο φυσικά σε ένα Major, απέχοντας ελάχιστα από το να γράψει ιστορία με μια μυθική ανατροπή.

Η Τσέχα θα ανέβει στο No. 16 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα, πιάνοντας νέο career high (το προηγούμενο ήταν το No. 19), ενώ αν τελικά τα κατάφερνε στον τελικό της Πόλης του Φωτός, θα άγγιζε το Top-10.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, η Σφιόντεκ τέλειωσε το παιχνίδι με μόλις έναν άσο, 19 winners και 27 αβίαστα λάθη, ενώ υπέπεσε και τρεις φορές σε διπλό λάθος. Από την άλλη, η Μούχοβα τέλειωσε την αναμέτρηση με 6 άσους, 30 winners, αλλά τις κόστισαν τα 38 αβίαστα λάθη και τα επίσης τρία διπλά λάθη.

Στο 1ο σετ, η Πολωνή ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον τελικό με 3/3 κερδισμένα games, και το πρώτο της break στο ενδιάμεσο, κράτησε τη διαφορά ως έχει μέχρι το 7ο game (5-2), και έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος με νέο break, αφήνοντας στο μηδέν τη Μούχοβα που είχε μπει πολύ νωθρά (6-2).

Στο 2ο μέρος, και πάλι η Σφιόντεκ είχε τον πρώτο λόγω εξ’ αρχής, με το ίδιο ξεκίνημα όπως και στο προγενέστερο σετ (3-0), αλλά η Τσέχα αυτή τη φορά έβγαλε άμεση αντίδραση και με παρόμοιο σερί ισοφάρισε, σβήνοντας και στο ενδιάμεσο το πρώτο break (3-3).

Αμφότερες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους στη συνέχεια (4-4), έκαναν ξανά break η μία στην άλλη (5-5), και η Μούχοβα αποσόβησε τον κίνδυνο ενός tie-break, κάνοντας και τρίτο break στο 11ο game, για να στείλε το ματς στο decider με ένα μεγάλο hold (7-5).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, με το μομέντουμ δικό της η Μούχοβα μπήκε με στόχο την πλήρη ανατροπή σκηνικού, κάνοντας ένα ακόμα break, ενώ συνέχισε να κυριαρχεί πραγματοποιώντας love service game αμέσως μετά (2-0).

Βρήκε ξανά πατήματα η κάτοχος του τίτλου και προσπέρασε με δικό της σερί, σβήνοντας το break της αντίπαλής της (3-2), κράτησε την ισχνή της απόσταση με πολύ δυσκολία, αφού χρειάστηκε να απαντήσει και σε νέο break (5-4), και στο φινάλε ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της με νέα “παραβίαση” στο σερβίς της Μούχοβα, για να ξεσπάσει σε λυτρωτικούς πανηγυρισμούς (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις