fbpx

Roland Garros: Έγραψε ιστορία ο Τζόκοβιτς – Κατέκτησε το 23ο Grand Slam (vid)

Roland Garros: Έγραψε ιστορία ο Τζόκοβιτς – Κατέκτησε το 23ο Grand Slam (vid)

Τη σπουδαία και ιστορική νίκη πήρε στον τελικό του Roland Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που έκαμψε την αντίσταση του περσινού φιναλίστ της διοργάνωσης, Κάσπερ Ρουντ, και στέφθηκε για 3η φορά πρωταθλητής του Παρισιού, αλλά και για 23η σε Grand Slam διοργάνωση, όντας πλέον ο μοναδικός που το καταφέρνει αυτό.

Ο 36χρονος Σέρβος επικράτησε με 7-6(1), 6-3, 7-5 του No. 4 του κόσμου, μέσα σε τρεις ώρες και 14 λεπτά αγώνα, έγραψε ανεξίτηλα το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος, στην 35η συμμετοχή σε τελικό ενός Major, ενώ επέστρεψε και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, “εκθρονίζοντας” τον Κάρλος Αλκαράθ.

Με τον 23ο τίτλο σε Grand Slam, ο Νόλε προσπερνά τον Ράφαελ Ναδάλ (22), ισοφαρίζει την Σερένα Γουίλιαμς (23), και πλέον η μόνη που έμεινε μπροστά του είναι η Μάργκαρετ Κορτ (24). Παράλληλα, έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία τενίστας που φτάνει στην κορυφή της Γαλλικής πρωτεύουσας, αλλά και ο πρώτος που το κατακτά για 3η φορά (2016, 2021, 2023).

Από την άλλη, ο back to back φιναλίστ του θεσμού έκανε την καλύτερη δυνατή προσπάθειά του, έβαλε δύσκολα για ένα σετ στον Τζόκοβιτς, αλλά εν τέλει δεν έφτασε στην πηγή ούτε φέτος. Ωστόσο όμως, κάλυψε όσους βαθμούς είχε να υπερασπιστεί και διατήρησε τη θέση του στο Top-5 του κόσμου.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο 24χρονος Νορβηγός ξεκίνησε εκρηκτικά στο Philippe Chatrier, πραγματοποιώντας σερί με 3/3 κερδισμένα games, ενώ ήταν και ο πρώτος που έκανε break στον αγώνα (3-0).

Κράτησε τη διαφορά ως έχει μέχρι το 5ο game (4-1), αλλά σε εκείνο το σημείο “πάτησε το γκάζι” ο Νόλε, ισοφάρισε παίρνοντας πίσω το break (4-4), και διατηρώντας το σερβίς του στο ακέραιο μέχρι τέλους, οδήγησε το ματς στο tie-break (6-6).

Μετά από 10 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα, ο Νόβακ είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην “παράταση”, και έκανε το πρώτο βήμα νίκης, έχοντας για τα καλά δικό του μομέντουμ για την ώρα (7-6(1).

Στο 2ο σετ, ο Νόλε επιβεβαίωσε πως έχει τον έλεγχο πια, κάνοντας δικό του σερί με 3/3 κερδισμένα games (3-0), και χωρίς να απειληθεί από το σερβίς του υπερασπίστηκε τη διαφορά, για να διπλασιάσει αβίαστα τα κερδισμένα σετ, και να απέχει μόλις ένα από τον ιστορικό θρίαμβο (6-3).

Στο τελευταίο μέρος του τελικού, το ματς έγινε και πάλι ντέρμπι, με τον Ρουντ να σερβίρει πρώτος αυτή τη φορά. Ο Νορβηγός κράτησε την ισχνή του απόσταση μέχρι και το 9ο game, καθώς και ο Νόβακ ήταν άριστος από τη γραμμή του σερβίς (5-4), αλλά η εξέλιξη ήταν και πάλι υπόθεση του Σέρβου.

Ισοφάρισε με love service game στο 10ο game (5-5), κράτησε στο μηδέν τον αντίπαλό του στο αμέσως επόμενο, και μάλιστα από το ίδιο του το σερβίς (6-5), και έδωσε τον επίλογο μετά από τριπλό match point στο τελευταίο game, για να ξεσπάσει σε έντονους πανηγυρισμούς (7-5).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις