fbpx

Roland Garros: Ραντεβού με την ιστορία ο Τζόκοβιτς – Για το πρώτο Grand Slam ο Ρουντ

Roland Garros: Ραντεβού με την ιστορία ο Τζόκοβιτς – Για το πρώτο Grand Slam ο Ρουντ

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον μεγάλο τελικό των ανδρών του Roland Garros, ανάμεσα σε Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάσπερ Ρουντ, με τον πρώτο να έχει ένα σημαντικό ραντεβού με την ιστορία, ενώ ο δεύτερος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, συγκριτικά με πέρυσι.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει λίγο μετά τις 15:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), ενώ η μετάδοσή της θα γίνει αποκλειστικά από τις συχνότητες του Eurosport. Νωρίτερα μέσα στη μέρα θα διεξαχθεί και ο τελικός στα διπλά των γυναικών, ανάμεσα σε Φερνάντεζ/Τάουνσεντ και Σέι/Γουάνγκ (12:30).

Ο τελικός των ανδρών μπορεί να παρουσιάζει ένα μεγάλο φαβορί, τον 36χρονο Σέρβο, που με μία ακόμα νίκη θα αφήσει το όνομά του ανεξίτηλο στην ιστορία του αθλήματος, όμως ο Νορβηγός έχει την εμπειρία και τη γνώση να φανεί αντάξιος των σημερινών προσδοκιών.

Ο Νόλε “χτυπάει την πόρτα” του 23ου Grand Slam της καριέρας του, πιο πολλά από κάθε άλλον στο παγκόσμιο τένις, συμμετέχοντας για 34η φορά σε τελικό ενός Major. Μετρά ήδη δύο τίτλους στο Παρίσι (2016, 2021), ενώ σε ενδεχόμενη νίκη σήμερα, θα έχει κάνει το 2/2 στα φετινά μεγάλα τουρνουά, κρατώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ασύλληπτου καρέ.

Αντίθετα, ο Ρουντ δείχνει πως δε βρίσκεται άδικα ως εδώ, και ενώ πολλοί πίστευαν πως δε θα επαναλάβει την εντυπωσιακή περσινή πορεία του στη διοργάνωση, αυτός έκανε το απόλυτο των νικών, και βρίσκεται στο κατόπι του πρώτου τίτλου του, εκτός των ATP 250 τουρνουά.

Όσον αφορά τα μεταξύ τους παιχνίδια, ο Τζόκοβιτς έχει με το μέρος του την προϊστορία, μιας και είναι αήττητος κόντρα στον No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης (4-0), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει πάρει ούτε σετ από τον Σέρβο ο Ρουντ.

Τέλος, αναφορικά με τις ανακατατάξεις των θέσεων στο Top-5 των ATP Rankings, ο Ρουντ θα παραμείνει στη θέση του πλέον, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ενώ ο Τζόκοβιτς με νίκη θα επιστρέψει και πάλι στην κορυφή, μετά από ενάμιση μήνα απουσίας του.

Αν χάσει, απλώς θα ανέβει στο No. 2, “ξεβολεύοντας” από εκεί τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, που αποχαιρέτησε νωρίς την Γαλλική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις