fbpx

Roland Garros, Ρουντ: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα με τους τίτλους ο Τζόκοβιτς» (vid)

Roland Garros, Ρουντ: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα με τους τίτλους ο Τζόκοβιτς» (vid)

Ο φιναλίστ του Roland Garros, Κάσπερ Ρουντ, είχε κάποια πολύ όμορφα λόγια να πει για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στην ομιλία του μετά την απονομή.

Στη συνέχεια ο Νορβηγός ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όλους όσους δούλεψαν στο τουρνουά, καθώς βεβαίως και τους δικούς του ανθρώπους.

«Νιώθω ότι όποτε παίζω τον Νόβακ σε μεγάλο ματς, έχει μεγάλο κίνητρο να νικήσει», είπε στη συνέντευξη τύπου ο 24χρονος Νορβηγός. «Νιώθω ότι τον έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές που είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού το, που είναι “κλειδωμένος” και δεν σου δίνει πολλά. Είναι δύσκολο να κερδίσεις κάθε πόντο εναντίον του, διαβάζει καλά το παιχνίδι και είναι δύσκολο να βρεις winners. Mπράβο του που είναι τόσο καλός. Έδωσα τα πάντα, αλλά δεν ήταν αρκετό».

Είναι, μάλιστα, σίγουρος ότι ο Νόλε θα σπάσει ακόμα περισσότερα ρεκόρ. «Μπορεί να νικήσει σε κάθε επιφάνεια, οπουδήποτε, με οποιεσδήποτε μπάλες. Είναι έτοιμος για την πρόκληση. Το σημαντικό ρεκόρ που έσπασε είναι οι 23 major τίτλοι, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πάει για περισσότερα, αν τον ξέρω καλά. Δεν έχει τελειώσει ακόμα».

Ο Κάσπερ έχει παίξει (και χάσει) τρεις τελικούς Grand Slam. Έχει σκεφτεί να βάλει μια “έμπειρη” φωνή στην ομάδα του; «Όχι ακόμα, για να είμαι ειλικρινής. Δε νιώθω ότι το χρειάζομαι ακόμα, αλλά θα δούμε στο μέλλον, ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να είναι καλό να έχεις νέα, φρέσκα μάτια στο παιχνίδι σου. Όποιος παίζει σε τελικό είναι καλός παίκτης, αλλά εγώ έπαιξα πέρυσι τον Ράφα που πήγαινε για τα 22, τον Κάρλος που ήταν on fire στη Νέα Υόρκη και τον Νόβακ που πήγαινε για τα 23. Έχουν παίξει και άλλοι παίκτες σε τελικούς τα τελευταία χρόνια, που θα μπορούσα να πω ότι ήταν πιο αντιμετωπίσιμοι. Μπορώ να βρω δικαιολογίες, αλλά θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Νομίζω ότι αυτός είναι ο πιο σημαντικός τελικός για μένα, διότι απέδειξα ότι αυτό που έγινε πέρυσι δεν ήταν σύμπτωση. Ακόμα και του χρόνου όταν έρθουμε ξανά στο Roland Garros, ο κόσμος θα λέει ότι ο Κάσπερ δεν έπαιξε σε έναν τελικό, έπαιξε σε δύο. Θα έχω και τον σεβασμό των παικτών και μακάρι να μπορέσω να χτίσω πάνω σε αυτό και να χτυπήσω έναν Grand Slam τίτλο. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου, το μεγαλύτερό όνειρό μου στην καριέρα και τη ζωή μου. Έφτασα κοντά, αλλά όχι… πούρο ακόμα, θα συνεχίσω να δουλεύω για να φτάσω εκεί μια μέρα».

Ο Κάσπερ, μάλιστα, πρόσθεσε: «Είναι διασκεδαστικό να παίζεις στο χορτάρι. Πέρυσι είπα ότι το χορτάρι είναι για τους γκόλφερ, αλλά το είπα περισσότερο για πλάκα. Δεν ταιριάζει πολύ το παιχνίδι μου, νιώθω κάπως άβολα».

Και κατέληξε: «Έχουμε γίνει φίλοι με το χορτάρι. Μου αρέσει να είμαι σε γήπεδο γκολφ, αλλά μου αρέσει να είμα και στο Wimbledon. Είναι ωραία επιφάνεια. Είναι τρελό να σκέφτεσαι ότι αύριο ξεκινούν κάποια τουρνουά στο χορτάρι κι εμείς είμαστε ακόμα εδώ και γλιστράμε στο χώμα. Θα είναι μια νέα αρχή και είναι πάντα ωραίο να βλέπεις τένις στο γρασίδι».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις