fbpx

Boss Open: Το σενάριο που στέλνει τον Τσιτσιπά στο No. 4 μετά τη Στουτγκάρδη

Boss Open: Το σενάριο που στέλνει τον Τσιτσιπά στο No. 4 μετά τη Στουτγκάρδη

Μία μέρα πριν την αγωνιστική του πρεμιέρα στην Στουτγκάρδη, αλλά και σε ολόκληρη την grass season, του βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Boss Open θα αντιμετωπίσει τον Ρισάρντ Γκασκέ, με στόχο την είσοδό του στην τελική 8αδα.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, που είχε bye πρόκριση στον 1ο γύρο του ATP 250 Γερμανικού τουρνουά, θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του 36χρονου Γάλλου, που πριν δύο μέρες επικράτησε του 27χρονου Αμερικανού, και προερχόμενου από τα προκριματικά, Κρίστοφερ Έουμπανκς, με 7-6(2), 6-4.

Το ματς αυτό, όπως και όλα όσα θα δώσει στην Στουτγκάρδη, έχει μεγάλη σημασία για τον Στέφανο, καθώς με μία αξιόλογη πορεία στη διοργάνωση, μπορεί να ανέβει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Για να το πετύχει αυτό, ο Έλληνας πρωταθλητής θα πρέπει πρώτα να υπερασπιστεί τους 45 βαθμούς που έχει να καλύψει, μιας και πέρσι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, και εν συνεχεία να φτάσει μέχρι τον τελικό, ώστε να προσπεράσει στα ATP Rankings τον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Τσιτσιπάς μετρά 4.875 βαθμούς μετά την ολοκλήρωση του Roland Garros, ενώ ο 24χρονος Νορβηγός έμεινε στους ίδιους βαθμούς, αφού τερμάτισε ως back to back φιναλίστ στο Παρίσι (4.960). Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ισχνή, και έτσι ο Στέφανος έχει μπροστά του την ευκαιρία να πλησιάσει κι’ άλλο τις υψηλότερες θέσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις