fbpx

Πανελλήνιο πρωτάθλημα: O Ξυλάς κατέκτησε τον τίτλο στο μονό ανδρών (vid)

Πανελλήνιο πρωτάθλημα: O Ξυλάς κατέκτησε τον τίτλο στο μονό ανδρών (vid)

Η τρίτη του… απόπειρα ήταν και η καλύτερη. Ο Γιάννης Ξυλάς είναι ο νέος πρωταθλητής Ελλάδας τένις στο μονό ανδρών, στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών.

Μάλιστα κατάφερε αυτή τη φορά να επικρατήσει του πολύ καλού του φίλου (και πρώην πρωταθλητή ύστερα από μεταξύ τους αναμετρήσεις) Αριστοτέλη Θάνου με 2-1 σετ.

Ο αθλητής του ΑΟ Φιλοθέης χρειάστηκε ανατροπή απέναντι στον τροπαιούχο των τριών τελευταίων ετών. Έχασε το 1ο σετ με 6-2 και πήρε με εμφατική θα έλεγε κάποιος διαφορά τα επόμενα, 6-2 και 6-0.

Ο Θάνος απέδωσε πολύ καλά μόνο στο 1ο σετ όπου πήρε πέντε games στη σειρά.

Το χαρακτηριστικό στο πρώτο κομμάτι του 2ου σετ ήταν ότι επιφύλαξε τέσσερα συνεχόμενα break! Από εκείνο το σημείο κι έπειτα όμως ο Ξυλάς κυριάρχησε, ενώ η απόδοση του Θάνου έπεσε. Όλα τα επόμενα games πήγαν στον Ξυλά, ο οποίος χάρηκε τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο του και πήρε… ρεβάνς από τον Θάνο για τις ήττες τους τελικούς του 2021 και του 2022.

«Έπαιξα αρκετά καλά και ήμουν πιο φρέσκος από τον αντίπαλό μου»

«Νομίζω ότι έπαιξα αρκετά καλά, αρκετά σταθερά. Στο τέλος φάνηκε η κούραση του Αριστοτέλη, ο οποίος είχε νωρίτερα δύο-τρία δύσκολα ματς στο τουρνουά. Εγώ από την άλλη πλευρά ήμουν πιο φρέσκος, είχα τις ευκαιρίες μου και τις εκμεταλλεύτηκα», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Ξυλάς στην κάμερα της COSMOTE TV.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ξυλάς – Θάνος 2-1 ΣΕΤ |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Ξυλάς – Θάνος 2-1 ΣΕΤ |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i4thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNi8xOC8xOS8zNV8wMF82NDhmNWM2NDA0NjA5LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M18S”,”uploadDate”:”2023-06-18T19:34:20.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-ctg0y4gfy8tt”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις