fbpx

Wimbledon: Έκλεισε το ραντεβού με τον Τζόκοβιτς στον τελικό ο Αλκαράθ (vid)

Wimbledon: Έκλεισε το ραντεβού με τον Τζόκοβιτς στον τελικό ο Αλκαράθ (vid)

Ασύλληπτος σε ένα ακόμα παιχνίδι του στο χορτάρι του Λονδίνου ο Κάρλος Αλκαράθ, που επικράτησε στον 2ο χρονικά ημιτελικού του Wimbledon του Ντανιίλ Μενβέντεφ με 6-3, 6-3, 6-3, μέσα σε μία ώρα και 50 λεπτά αγώνα, και οριστικοποίησε το μεγάλο ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της Κυριακής (16/7).

Πρόκειται για μία μεγάλη “μονομαχία”, ίσως και την κορυφαία της σύγχρονης εποχής, καθώς πέρα από τον τίτλο διακυβεύεται και το No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 20χρονος Ισπανός θέλησε να διατηρήσει τα σκήπτρα και να βάλει στοπ στο σερί νικών και κατακτήσεων του Νόλε, ενώ ο Σέρβος θέλει να αποδείξει πως δεν έχει αντίπαλο όσο είναι στην ενεργό δράση, και να έρθει πιο κοντά στο Calendar-Year Grand Slam.

Ο κορυφαίος των ATP Rankings κινήθηκε σήμερα στα γνωστά-εντυπωσιακά του στάνταρ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 26 winners, 4 άσους, 17 αβίαστα λάθη και μόλις 3 διπλά σφάλματα, ενώ έσπασε το σερβίς του Ρώσου 6(!) φορές, με τις μισές να είναι στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης.

Από την άλλη, ο Μεντβέντεφ είχε δύο λιγότερους winners (24), δύο περισσότερα αβίαστα λάθη (19), έναν παραπάνω άσο (5), και ένα έξτρα διπλό σφάλμα (4), καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να ανταγωνιστεί τον Αλκαράθ, αλλά σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού ήταν δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το σερβίς του για να μείνει στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Για τον Ισπανό, αυτή είναι η 11η διαδοχική, και 15η συνολικά, νίκη του στο γρασίδι, δείχνοντας πως καμία επιφάνεια δεν τον δυσκολεύει, ενώ βρίσκεται για πρώτη φορά στον τελικό του 3ου Major της χρονιάς, αλλά και 2η σε Grand Slam διοργανώσεις, με την πρώτη και μοναδική του κατάκτηση να είναι στο περσινό US Open.

Όσον αφορά την έκβαση του παιχνιδιού, ο Αλκαράθ σέρβιρε πρώτος στο 1ο σετ και είχε υπέρ του το ισχνό προβάδισμα μέχρι το 7ο game (4-3), ενώ έκανε ακόμα πιο απλά τα πράγματα στη συνέχεια πραγματοποιώντας το πρώτο του break (5-3), για να σερβίρει άψογα στο 9ο game και να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-3).

Στο 2ο σετ, αν και ο No. 3 του κόσμου σέρβιρε σωστά στο ξεκίνημα, δέχθηκε στην εξέλιξη ένα σερί με 3/3 κερδισμένα games, και στο ενδιάμεσο νέο break, για να “κυνηγά” εκ νέου στο σκορ (3-1). Ο Ισπανός κράτησε τον έλεγχο και κατάφερε μάλιστα να κλείσει το 2ο μέρος με ένα ακόμα break, για να σερβίρει πρώτος στο 3ο μέρος (6-3).

Με ένα 3-0 στα πρώτα games ξεκίνησε τις προσπάθειές του ο Καρλίτο, θέλοντας να γράψει τον επίλογο σύντομα, ο Μεντβέντεφ όμως πήρε πίσω το πρώτο break και έδειχνε να μην εγκαταλείπει (3-2).

Νέο break από τον κορυφαίο του κόσμου και του ταμπλό, όμως και νέο break back από τον Ρώσο (4-3), αλλά με το 6ο και τελευταίο break του ο Αλκαράθ ελαχιστοποίησε τις ελπίδες πρόκρισης του αντιπάλου του (5-3). Με ένα ακόμα αλάνθαστο service game τέλειωσε το ματς και πανηγύρισε έξαλλα την πρόκρισή του (6-3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις