fbpx

Τζόκοβιτς: «Η δουλειά δεν έχει τελειώσει μέχρι να σηκώσω το τρόπαιο» (vid)

Τζόκοβιτς: «Η δουλειά δεν έχει τελειώσει μέχρι να σηκώσω το τρόπαιο» (vid)

Έτοιμος για τον 35ο τελικό Grand Slam (σε 71 συμμετοχές σε ανάλογη διοργάνωση) είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ στη μάχη του No. 1 με τον No. 2 του κόσμου, με τον νικητή να τα παίρνει όλα.

Ο Νόλε είναι στο κατόπι πολλών ιστορικών επιτευγμάτων σε περίπτωση νίκης στον κυριακάτικο τελικό του Wimbledon, και ασφαλώς είναι το μόνο που σκέφτεται απέναντι στον εντυπωσιακό Ισπανό, του οποίου αναγνωρίζει το υψηλό επίπεδο και τις ικανότητές του.

«Αυτός ίσως είναι ο πιο αναμενόμενος τελικός του τουρνουά για τους περισσότερους. Ο Αλκαράθ κι εγώ. Θα είναι ο πρώτος του τελικός στο Wimbledon. Είμαστε κι οι δύο σε καλή φόρμα, παίζουμε πολύ καλά.

Ναι, έχω μεγαλύτερη εμπειρία, παίζοντας σε περισσότερα Grand Slam και σε τελικούς στο Wimbledon απ’ αυτόν. Όμως, είναι σε σπουδαία φόρμα. Έχει μεγάλο κίνητρο. Είναι νέος και πεινασμένος. Κι εγώ είμαι πεινασμένος, οπότε θα είναι ένα μεγάλο γλέντι».

«Η φιλοδοξία μου είναι πάντα να κερδίζω τον τίτλο. Δεν αλλάζει ανεξάρτητα από τη θέση στα βιβλία της ιστορίας. Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι θα ήταν τεράστια ανακούφιση για μένα να κερδίσω το Roland Garros, καθώς είμαι ο μοναδικός τενίστας ανδρών με 23 slams. Δεν είναι».

«Δεν είναι μυστικό ότι τα Grand Slam είναι η υψηλότερη προτεραιότητα για μένα, οι υψηλότεροι στόχοι στη λίστα προτεραιοτήτων μου. Κάθε φορά που ξεκινάω τη σεζόν, θέλω να φτάσω στο καλύτερό μου σε αυτά τα τέσσερα τουρνουά.

Προσπαθώ να οργανώνω το πρόγραμμά μου, το πρόγραμμα προπονήσεων και τις εβδομάδες προετοιμασίας μου και όλα τα τουρνουά, σύμφωνα με αυτές τις προτεραιότητες. Τα τελευταία χρόνια, οι σεζόν στο Grand Slam μου είναι εκπληκτικές. Τα αποτελέσματα είναι φανταστικά.

«Έχω μια καλή ομάδα ανθρώπων γύρω μου. Κάνουμε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο σε καθημερινή βάση. Νομίζω ότι αυτό μας δίνει οφέλη όταν φτάνουμε στα τελευταία στάδια ενός Grand Slam.

Οι περισσότεροι παίκτες είναι πιθανότατα εξαντλημένοι σωματικά, ψυχικά ή ίσως δεν αισθάνονται ότι μπορούν να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Νιώθω ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει μέχρι να σηκώσω το τρόπαιο».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις