fbpx

Wimbledon: Για το πρώτο Grand Slam οι Ζαμπέρ και Βοντρούσοβα στον τελικό του Λονδίνου

Wimbledon: Για το πρώτο Grand Slam οι Ζαμπέρ και Βοντρούσοβα στον τελικό του Λονδίνου

Ημέρα τελικού στο Wimbledon σήμερα (15/7), με τις Ονς Ζαμπέρ και Μαρκέτα Βοντρούσοβα να “μάχονται” για τον πρώτο Grand Slam τίτλο τους, με αμφότερες να αξίζουν τη συμμετοχή τους, καθώς έπαιξαν εξαιρετικό τένις αυτές τις δύο εβδομάδες στο Λονδίνο.

Ο τελικός των γυναικών θα διεξαχθεί στο κεντρικό κορτ του All England Club, θα ξεκινήσει στις 16:00 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports Prime. Αυτή θα είναι και η 7η φορά που θα συναντηθούν στο Tour οι δύο φιναλίστ, με την 28χρονη Τυνήσια ωστόσο να έχει κερδίσει τη μία και μοναδική φορά που κοντραρίστηκαν στο χόρτο.

Στα μεταξύ τους (συνολικά) είναι στο 3-3, ενώ και στις δύο φετινές αναμετρήσεις τους η Βοντρούσοβα χαμογέλασε στο τέλος. Πρώτα στον 2ο γύρο του Australian Open, νικώντας την 28χρονη Τυνήσια με 6-1, 5-7, 6-1, και μετά στο Indian Wells, νικώντας την καθαρά στα δύο σετ (7-6(5), 6-4).

Για την No. 6 του κόσμου θα είναι ο 12ος τελικός στην καριέρας της, με την προϊστορία να μην είναι με το μέρος της στα ματς τίτλου (4-7), ενώ στο σημερινό παιχνίδι θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο της, αλλά και τον πρώτο σε ένα Major. Αντίθετα, η Βοντρούσοβα θα ψάξει τον 2ο τίτλο καριέρας της, και παράλληλα τον πρώτο σε Slam, ενώ ήταν και φιναλίστ στο Roland Garros του 2019.

Τέλος, σε περίπτωση επικράτησης της Ζαμπέρ, η Τυνήσια θα “σκαρφαλώσει” στο No. 3 του κόσμου, κάνοντας “άλμα” τριών θέσεων, ενώ η Τσέχα έχει ήδη κερδίσει 26 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, και αν κερδίσει τότε θα μπει στο Top-10 (No. 10).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις